Germania: Un român și-a ucis colegul de cameră cu o halbă de bere. Detaliul care îl scapă de proces

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Procesul unui român care și-a ucis un conațional într-un cămin de imigranți, în urmă cu aproape 28 de ani, pune probleme magistraților din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

Un român acuzat că a ucis un conațional în 1992 în Germania a fost arestat în București în octombrie 2019, la 27 de ani de la producerea faptei. Potrivit anchetei, bărbatul s-a folosit de mai multe identități false pentru a scăpa de urma poliției timp de mai bine de un sfert de secol, timp în care a călătorit de mai multe ori în Germania. 

În urma investigațiilor, autoritățile germane au emis în 1993 un mandat internațional de arestare pe numele bărbatului, însă nu au reușit să îi dea de urmă.

Potrivit procurorului Christopher Rosenbusch, inculpatul, un român în vârstă de 63 de ani, și-a ucis victima  în noaptea de 27 noiembrie 1992, într-un cămin de imigranți din localitatea Weismain. Bărbatul este acuzat că și-a ucis colegul de cameră, tot român și el, lovindu-l cu o halbă de bere în cap, în timp ce dormea. Loviturile au zdrobit craniul victimei care  murit pe loc, potrivit infranken.de.

 Șase martori din trei țări: Imposibil de audiat

 

Un proces pentru o faptă petrecută cu mult timp în urmă nu este niciodată ușor. Iar acum, în plină pandemie de coronavirus, există dificultăți suplimentare, unele dintre ele greu de rezolvat. Potrivit avocatului Till Wagler, din cauza restricțiilor, el spune că nu a putut să discute suficient cu clientul său, închis la penitenciarul Kronach, înainte de începerea procesului. Mai mult, pentru a înțelege speța, era nevoie de un interpret român, lucru care nu este permis acum din cauza interdicțiilor dictate de măsurile de prevenire a răspândirii coronaviruslui. 

Judecătorul cauzei, Christoph Gillot, are alte probleme: Curtea a invitat șase martori din trei țări: „Am găsit martori din România, Bulgaria și Cehia". Acum, audierea martorilor este imposibilă tot din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus, însă, potrivit lui Gillot, procesul poate continua fără martorii străini, la care se va apela doar dacă există loc de îndoială.

Judecătorul a închis pentru moment sesiunea și i-a oferit avocatului Wagler o ocazie amplă de a vorbi cu suspectul. Următorul termen în proces este pe 22 aprilie, informează infranken.de.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel