Germania. Un român a câștigat 280.000 de euro într-o lună cu o „afacere”. Cum funcționa escrocheria care i-a adus ani grei de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Un român a câștigat 280.000 de euro într-o lună cu o „afacere”. Cum funcționa escrocheria care i-a adus ani grei de închisoare
Germania. Un român a câștigat 280.000 de euro într-o lună cu o „afacere”. Cum funcționa escrocheria care i-a adus ani grei de închisoare

Cornel M., un român în vârstă de 46 de ani, a fost găsit vinovat de instanță de cinci capete de acuzare de fals și 40 de acuzații de fraudă comercială.

Judecătoria Rostock, landul Mecklenburg - Pomerania Inferioară din Germania, l-a condamnat pe Cornel la șase ani și jumătate de închisoare după ce a fost găsit vinovat de magistrați pentru cinci capete de acuzare de fals și 40 de acuzații de fraudă comercială.

Potrivit rechizitoriului, românul ar fi încasat 278.000 de euro într-o lună printr-o afacere fantomă, de comerţ cu maşini second-hand. I-au căzut victime mai multe persoane din Germania, iar Cornel a fost anchetat de autorităţile judiciare pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

 

Cum funcționa escrocheria

 

Presa locală a relatat faptul că românul a creat o firmă şi un site fantome pe care oferea spre vânzare maşini second hand. Bărbatul încasa avans de la clienţi care apoi erau trimişi la sediul firmei fantomă. Evident, când ajungeau la adresa indicată, aceștia nu găseau nimic.

Din anchetă rezultă că, în toamna lui 2016 bărbatul a înfiinţat în Germania o firmă fantomă cu sediul în Rostock şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare „autoturisme de mare putere". Oferea, de asemenea și servicii de vămuire, dar şi variante de finanţare, totul pentru a conferi credibilitate cât mai mare. Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, banii care erau retraşi de român imediat după ce au fost transferaţi. Apoi, clienţii erau trimişi la firmă.

Prin această metodă, în perioada 4 noiembrie - 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat zeci de persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Românul a fost arestat la Oradea şi predat autorităţilor judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.

„Inculpatul nu a avut niciodată intenţia de a vinde vehicule şi nici de a restitui sumele încasate”, au arătat anchetatorii germani în documentele transmise la Oradea, prin care au solicitat extrădarea românului, acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel