Germania. Un nou focar la un abator. 92 muncitori, infectați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

92 de lucrători într-un abator din Dissen, landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, acesta fiind cel mai nou focar de infecţie într-un sector pe care guvernul federal se pregăteşte să-l reglementeze mai strict, informează luni AFP.

Potrivit autorităţilor din Dissen, cei „92 de angajaţi” infectaţi ai unei „fabrici de tranşare” a cărnii, precum şi toţi cei care au fost „în contact cu aceştia” au fost plasaţi în carantină, iar producţia a fost suspendată de luni.

Testările au fost realizate în urma ratelor ridicate de contaminare observate în industria cărnii peste tot în Germania.

La începutul lunii mai, 183 de persoane au fost testate pozitiv la noul coronavirus la Coesfeld, în Renania de Nord -Westfalia.

În aprilie, 300 de angajaţi, printre care 200 de români, ai unui abator din Renania-Palatinat au fost confirmaţi cu coronavirus.

 

Un alt abator a anunţat recent 100 de cazuri

 

Un alt abator, din landul nordic Schleswig-Holstein, a anunţat recent 100 de cazuri, iar o firmă din Bavaria a comunicat că are 60 de angajaţi contaminaţi.

Sindicatul german din industria alimentară NGG acuză condiţiile proaste de lucru şi recurgerea masivă la firme străine subcontractante pentru angajarea de muncitori, ceea ce permite 'deresponsabilizarea' sectorului.

Abatoarele folosesc numeroşi lucrători est-europeni, care locuiesc şi muncesc în condiţii de igienă îndoielnice.

Un „mare număr” dintre persoanele contaminate la Dissen erau angajate în cadrul unui contract de subcontractare, precizează autorităţile. O „parte” dintre ele trăiau în locuinţe colective unde sunt cazaţi lucrătorii străini.

Aceste locuinţe suscită o îngrijorare tot mai mare din partea autorităţilor, din cauza lipsei de igienă şi a aglomerării care le fac propice dezvoltării de boli.

 

Fenomenul contaminărilor cu COVID-19 în abatoare provoacă tot mai multe îngrijorări 

 

Ministrul federal al muncii, Hubertus Heil, urmează să prezinte miercuri în guvern măsuri vizând mai buna reglementare a condiţiilor de muncă în acest sector. Planul, care trebuia iniţial să fie prezentat luni, prevede, conform presei germane, interzicerea contractelor de subcontractare.

Fenomenul contaminărilor cu coronavirus în abatoare provoacă tot mai multe îngrijorări şi în alte ţări.

În Franţa, peste 100 de persoane au fost testate pozitiv duminică la COVID-19 în două clustere din două abatoare, lângă Orléans şi în apropiere de Saint-Brieuc.

În SUA, tot mai multe abatoare s-au închis în ultimele săptămâni, după numeroase cazuri de contaminare. Miercuri, a decedat de COVID-19 un al patrulea controlor responsabil cu respectarea regulilor sanitare în abatoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel