Germania. Trei români au intrat peste bătrânii care îi angajaseră, i-au bătut crunt și i-au lăsat fără avere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În noaptea de 18 decembrie 2021 spre 19 decembrie 2021, un cuplu căsătorit, în vârstă de 71 și, respectiv, 83 de ani, a fost atacat și grav rănit în casa lor izolată din cartierul Bergheim din Augsburg. Autorii s-au dovedit a fi doi români.

Pe baza cunoștințelor actuale, poliția criminalistică din Augsburg presupune că a fost vorba de o acțiune individuală cu țintă precisă, dar continuă să investigheze în toate direcțiile. Până în prezent, au fost primite un număr mare de ponturi, care sunt în prezent investigate ca parte a unei anchete preliminare, privind o tentativă de omor. Prin urmare, imediat după crimă, poliția judiciară din Augsburg a înființat o comisie specială, la care participă, în prezent, aproximativ 25 de ofițeri.

Deja la 01.02.2022, un suspect a fost arestat de urgență de către Departamentul de Investigații Criminale din Augsburg în zona orașului Augsburg. Suspectul este un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, care cunoștea părțile vătămate, deoarece, anterior, lucrase pentru acestea ca meșter.

 

Vezi și: Germania. Trei români au dat buzna în casa bătrânilor pentru care au lucrat, i-au bătut crunt și le-au furat toți banii

În plus, în strânsă cooperare cu Biroul de poliție penală de stat bavarez și cu autoritățile române, alți doi suspecți au fost arestați în România, la 01 februarie 2022 și 02 februarie 2022. Este vorba despre doi bărbați (37 și 40 de ani) care au și cetățenie română.

 

Trei români au intrat peste bătrâni care îi angajaseră, i-au bătut crunt și i-au lăsat fără avere


 
La cererea procuraturii din Augsburg, au fost emise mandate de arestare la tribunalul districtual din Augsburg împotriva celor trei suspecți, printre altele pentru tentativă de omor. La data de 02.02.2022, bărbatul, de 32 de ani, a fost prezentat în fața judecătorului de instrucție, care a emis și pus în executare mandatul de arestare. Tânărul, de 32 de ani, a fost dus apoi la o instituție penitenciară, unde se află acum în arest preventiv. A fost solicitată extrădarea în Germania a celor doi români suspecți, în vârstă de 37 și 40 de ani.

Joi, 10 februarie 2002, procuratura din Augsburg a cerut extrădarea suspecților de 37 și 40 de ani în Germania. Ambii au călătorit sub escortă polițienească cu două zboruri de la București la München și au fost aduși, apoi, la Augsburg de către grupuri operative ale Direcției Generale de Poliție din Suabia Nord.

Încă de la primul interogatoriu al suspecților, unul dintre suspecții extrădați a oferit poliției informații detaliate despre crimă.

Vinerea trecută, 11 februarie 2002, ambii suspecți au fost aduși în fața unui judecător al Tribunalului local din Augsburg, care a executat ordinele de arestare preventivă solicitate de procuratură. Apoi au fost trimiși în diferite închisori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel