Germania. Trei noi cazuri de coronavirus în aceeaşi companie unde lucra primul pacient

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Autoritățile germane au anunțat marți că au depistat alte trei persoane infectate cu coronavirus, aceștia fiind angajați ai companiei unde lucra și primul pacient din Germania infectat cu noul virus, relatează agenția de știri Reuters.

Un bărbat de 33 de ani ar fi fost infectat pe data de 21 ianuarie, în timpul unei ședințe de pregătire la care participa alături de un coleg chinez, a comunicat Ministerul Sănătății din Bavaria. Alte trei persoane sunt în carantină într-o clinică din Munchen.

„Un număr de aproximativ 40 de angajați ai companiei au fost identificați că ar fi avut un potențial contact apropiat (cu colegul lor chinez). Ca măsură de precauție, persoanele în cauză urmează să fie testate miercuri ", a declarat ministrul Sănătății din Bavaria, Melanie Huml.

Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel