Germania suspendă restricţiile orare la tranzitarea Germaniei către România. Anunţ OFICIAL

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania renunţă la tronsoanele orare stabilite anterior pentru tranzitarea teritoriului Germaniei dinspre Franța către Austria. Anunţul a fost făcut de Ambasada României în Republica Federală Germania, care precizează că toate celelalte condiții stabilite prin regimul de trecere a frontierei germane rămân, totuşi, valabile în continuare.

"SUSPENDAREA RESTRICȚIILOR ORARE LA TRANZITAREA GERMANIEI CĂTRE ROMÂNIA

Începând cu 1 mai 2020, se renunță la tronsoanele orare stabilite anterior pentru tranzitarea teritoriului Germaniei dinspre Franța către Austria. Toate celelalte condiții stabilite prin regimul de trecere a frontierei germane rămân valabile pe mai departe.

Reamintim că acestea fuseseră instituite la sfârșitul lunii martie în contextul pandemiei Covid-19: la punctul de trecere a frontierei franco-germane de la Goldene Bremm (Saar) pe autostrada A6 se putea trece numai în intervalul orar 10h00-16h00, iar la Iffezheim (Baden-Wuerttemberg) pe drumul național B500, doar în intervalul orar 09h00-15h00.

Începând cu 1 mai a.c. nu va mai exista în Germania nicio restricție orară de trecere a frontierei, iar aceasta este în principiu posibilă prin toate punctele de trecere notificate, fără limitare orară. Intervalul orar stabilit de Austria pentru tranzitarea către Ungaria rămâne în continuare valabil: 17h00-01h00.

Această decizie nu exclude blocarea punctuală a coridoarelor în situația în care traficul va arăta o supraaglomerare rutieră de tranzit pe teritoriul federal german", a transmis Ambasada României în Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel