Germania. Românii cu amenzi neplatite, vânați de poliție: două persoane au ajuns după gratii pentru 3.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii germani au arestat doi români, fiind căutați amândoi cu mandate de arestare.  

Poliția germană a trimis după gratii doi cetățeni români, ambii căutați cu mandate de arestare. În urma unor controale efectuate pe 29 august, într-o autogară și la frontieră, o româncă în vârstă de 46 de ani a fost controlată de poliția federală la autogara centrală (ZOB) din gara principală din Freiburg.

Verificând baza de date a poliției, agenții au constatat că exista un mandat de arestare emis pe numele său, după ce în urmă cu un an femeia a fost condamnată de o instanță la o amendă de 1.560 de euro pentru tentativă de furt.

Românca nu plătit amenda și nici nu a putut să o achite în timpul controlului de duminică și, astfel, a fost dusă la un penitenciar unde va executa o pedeapsă alternativă amenzii, mai exact 156 de zile de închisoare.

Alt român arestat pentru o amendă încasată în 2019 

 

Cu o zi în urmă, pe 28 august, polițiștii din Bad Gottleuba-Berggießhübel au verificat în cadrul unor controale de frontieră efectuate pe autostrada A17, lângă Breitenau, ocupanții unei mașini cu numere românești.

Au descoperit că unul dintre pasageri, un român de 26 de ani, era căutat cu mandate de arestare de către procurorii din Potsdam și Berlin.

Judecătoria districtului Tiergarten din Berlin îl condamnase pe român la o amendă de 1.578,50 euro pentru amenințări, în mai 2019.

Tânărul de 26 de ani nu a putut achita pe loc amenzile aferente celor două mandate de arestare. A fost închis în penitenciarul din Dresda, unde va sta după gratii 111 zile, anunță un comunicat al Poliției din Berggießhübel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel