Germania. Procurorul cere închisoare pe viață pentru românul care a încercat să-și omoare soția, după ce femeia îi ceruse divorțul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Procurorul îl vrea la închisoare pe viață pe românul care a încercat să-și omoare soția, după ce femeia îi ceruse divorțul
Germania. Procurorul îl vrea la închisoare pe viață pe românul care a încercat să-și omoare soția, după ce femeia îi ceruse divorțul

Un român de 49 de ani va răspunde în fața magistraților Tribunalului din Augsburg pentru tentativă de omor, la aproape un an după ce a intrat cu mașina într-un copac de pe B17.  Audierea martorilor s-a încheiat, iar toate declarațiile îl incriminează pe acuzatul român, care locuiește în Neusas.

În automobilul condus de român se afla și soția sa. Potrivit procurorului, românul ar fi părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un copac cu scopul de a-și ucide soția. Acesta este apărat de avocații Ralf Schönauer, Christian Ciurea și Jorg Seubert. 

Cu puțin timp înainte de impact, se spune că Valentin G. (numele schimbat) a apăsat la maxim pedala de accelerație a automobilului Toyota Auris, după cum a arătat o evaluare ulterioară a mașinii. Automobilul s-a izbit de un copac pe 24 martie anul trecut, între Inningen și Königsbrunn-Nord, scrie augsburger-allgemeine.de. 

Bărbatul de 49 de ani a condus anterior mașina de pe banda din stânga pe cea din dreapta, trecând peste banda despărțitoare. Și asta deoarece a intenționat, să-și omoare soția, a spus procurorul în fața judecătorului. Procesul este acum aproape de finalizare.

Citește și: Germania. Un român a vrut să-și omoare soția, care îi ceruse divorțul: A condus cu o viteză nebună spre primul copac

Procurorul Thomas Junggeburth a văzut că acuzațiile sunt confirmate de probe și a cerut condamnarea pe viață pentru Valentin G., originar din România, pentru tentativă de omor. Acuzatul, spune Junggeburth, nu a putut accepta dorința soției sale de a se despărți. Cu puțin timp înainte de separare, Raluca G. l-a anunțat că avea un iubit și vrea să se mute cu el. Noul partener al tinerei de 35 de ani era chiar șeful celor doi soți, care lucrau împreună la Amazon din Grabena.

Vezi si. Germania. Româncă, în stare critică, după ce soțul ei a intrat cu mașina direct într-un copac. Procurorii: Accident sau crimă?

Un român a vrut să-și omoare soția, care îi ceruse divorțul. Bărbatul a condus cu 110 de km și a intrat într-un copac 

Pe 24 martie 2021, în jurul orei 6.25 a.m., pe B17 între Inningen și Königsbrunn-Nor, românul conducea mașina în care se afla și soția sa, cu peste 110 kilometri pe oră. Potrivit lui Junggeburth, acuzatul a virat de pe banda din stânga peste banda din dreapta în direcția unui copac, alegând ușa pasagerului ca punct de impact pentru a-și ucide soția, pe atunci în vârstă de 35 de ani. În rechizitoriu se mai spune că femeia s-ar fi simțit în siguranță, deoarece bărbatul de 49 de ani sugerase că este de acord cu despărțirea.

Românul a respins toate acuzațiile. Avocatul românului a anunțat că bărbatul "nu a intenționat niciodată să se omoare pe sine și pe soția sa”. Este adevărat că soția lui l-ar fi anunțat că vrea să divorțeze. Contrar celor spuse de procuror, acuzatul s-a împăcat cu situația și a acceptat ca tânăra lui soție să se mute cu noul ei partener. Bărbatul de 49 de ani "regretă foarte mult că accidentul și că soția sa a fost grav rănită”, se arată în comunicat.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral, precum și răni grave la spate și picioare.  Instanța penală, parchetul și experții au făcut numeroase cercetări pentru a încerca să se afle cum s-ar fi putut produce accidentul. Pentru că din dosarele de anchetă nu exista nicio defecțiune tehnică la mașină și nici urmă de  drum alunecos, a explicat procurorul, care a vrut să știe dacă nu ar  putea fi o reacție bruscă a bărbatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel