Germania prelungește restricțiile pentru a limita răspândirea COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel a declarat într-un interviu publicat vineri că restricţiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului rămân în vigoare cel puţin până în 20 aprilie, informează dpa.    

Bătrânii vor fi nevoiţi să evite deplasările şi contactele cu alte persoane pe o perioadă mai mare decât tinerii, a precizat Helge Braun pentru ziarul Tagesspiegel.

În privinţa epidemiei de COVID-19, 'toate modelele au un punct comun, indiferent de ce decidem: persoanele în vârstă şi cu sistemul imunitar compromis din societatea noastră trebuie protejate eficient de infectare până când va fi disponibil un vaccin', a adăugat Braun.

El a afirmat că ar dori ca Germania să abordeze pandemia după modelul Coreei de Sud, cu ajutorul urmăririi digitale pentru alertarea celor care au intrat în contact cu purtători ai coronavirusului. Rata ridicată de testare şi restricţiile decise de guvernul de la Berlin sunt similare cu cele impuse de autorităţile de la Seul, a mai menţionat oficialul.

Merkel apreciase încă de joi că este prea devreme pentru o discuţie despre încetarea măsurilor de distanţare socială, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel