UPDATE. Germania: Șofer român de TIR, MORT într-un accident grav. Impactul a fost filmat (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin doi oameni au murit și alți şase au fost răniți grav pe autostrada germană A1 după ce 12 mașini s-au ciocnit în lanț. Un șofer român de TIR, implicat în teribilul accident produs pe fondul vizibilității reduse.

UPDATE. 15.50

Un român a decedat, miercuri, în accidentul în care au fost implicate 15 mașini pe autostrada A1 în Germania, a transmis MAE pentru MEDIAFAX. În mașinile accidentate erau și alți români, care au scăpat fără răni grave.

„Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la accidentul rutier produs la data de 1 ianuarie 2020, pe autostrada A1, Republica Federală Germania, respectiv cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului. Potrivit datelor obținute până la acest moment, MAE precizează că un cetățean român a decedat, ceilalți cetățeni români implicați în accident fiind în afara oricărui pericol”, a precizat MAE pentru MEDIAFAX.

Instituția anunță că a luat legătura cu familia românului decedat, iar Ambasada României la Berlin va începe procedurile de repatriere.

Două persoane au murit după ce 15 maşini s-au lovit pe Autostrada germană A1, în apropierea localităţii Wildeshausen. Alte şase persoane au fost grav rănite în accident. Serviciile de urgenţă au ajuns cu greu în zona accidentului din cauza blocării unui sens al autostrăzii şi a condiţiilor de ceaţă densă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În dimineața de Anul Nou pe A1 din Germania a avut loc o coliziune în masă. Douăsprezece vehicule și 29 de persoane au fost implicate în accident, petrecut în jurul orei 0.50, între joncțiunile Wildeshausen-Nord și Wildeshausen-Vest. Doi oameni și-au pierdut viața, alte două sunt în stare critică la spital, în timp ce alte unsprezece persoane au fost rănite grav sau ușor. 

În teribilul accident produs din cauza ceții a fost implicat și un șofer român de TIR și colegul său, care se afla în cabină cu el la momentul impactului. Camera de bord de pe autotrenul unui șofer de TIR din România a filmat momentul în care intră în porțiunea cu ceață densă, potrivit nwzonline.de.

Mașina condusă de un bărbat de 51 de ani din Vechta s-a ciocnit cu cea a unui alt bărbat în vârstă de 32 de ani. Ambele vehicule erau ocupate în totalitate, având câte 10 pasageri la bord, inclusiv doi copii. După ce cele două mașini s-au ciocnit, din spate a venit brusc TIR-ul, condus de românul de 38 de ani, care nu a putut vedea scena accidentului din cauza ceții abundente, fapt surprins și de camera de bord instalată pe camionul său.

Mobilizare exemplară de forțe

 

Tir-ul a intrat în plin în cele două mașini avariate, apoi un alt camion și opt mașini au intrat apoi în accidentul în lanț. Din fericire, niciunul dintre cei doi români nu a suferit răni grave.

Șoferul de 51 de ani a fost rănit critic, soția sa de 49 de ani a decedat, la fel ca și pasagerul din dreapta al celeilalte mașini, în vârstă de e 54 de ani. Un tânăr de 39 de ani, o tânără de 23 de ani și pasagerul din mașina ei, în vârstă de 24 de ani, precum și ceilalți trei ocupanți ai autoturismului au suferit răni grave, iar alte 11 persoane au scăpat cu răni minore.

Serviciile de urgenţă au ajuns cu greu în zona accidentului din cauza blocării unui sens al autostrăzii şi a condiţiilor de ceaţă densă. 60 de medici, polițiști și pompieri au fost dislocți la fața locului, în 13 mașini de intervenție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel