Germania. Mesajul primarului Octavian Ursu. Este român și a CÂȘTIGAT alegerile

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Octavian Ursu. sursa foto: Facebook
Octavian Ursu. sursa foto: Facebook

Alegătorii din Goerlitz (localitate în landul german Saxonia) şi-au demonstrat preferinţa pentru un oraş deschis, a declarat luni noul primar din partea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Octavian Ursu, un muzician originar din România, după victoria sa strânsă în faţa unui contracandidat al partidului Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă-dreapta), fostul poliţist Sebastian Wippel, informează dpa.

Rezultatul a arătat "că majoritatea nu doreşte o majoritate AfD", a apreciat Ursu la postul public de radio MDR Aktuell. Ursu, în vârstă de 51 de ani, a părăsit România în 1990. El a obţinut 55,2% din voturi în turul doi de scrutin, în timp ce contracandidatul său de la AfD, Sebastian Wippel, în vârstă de 36 de ani, a primit 44,8% din voturi. 

În primul tur de scrutin, desfăşurat la 26 mai, reprezentantul AfD obţinuse mai multe voturi decât Ursu, diferenţa dintre cei doi fiind de şase puncte procentuale în favoarea lui Wippel.

Rezultatul alegerilor de duminică, un test al preferinţelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc la 1 septembrie, a fost salutat de CDU, partidul cancelarului Angela Merkel. "Acesta este... un mare succes şi vânt din pupă (pentru CDU)", a declarat secretarul general al formaţiunii, Paul Ziemiak.

Înaintea votului din Goerlitz, oraş cu 56.000 de locuitori situat la graniţa cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat îngrijorarea faţă de o posibilă victorie a AfD şi au atras atenţia că producătorii de film ar putea alege alte oraşe dacă atmosfera în Goerlitz va deveni una a "urii şi xenofobiei".

Acest oraş pitoresc, care a fost cruţat de distrugere în timpul celui de-al doilea Război Mondial, este cunoscut la nivel local sub numele de Goerliwood, deoarece pe străzile sale medievale au fost turnate multe pelicule, printre care şi câteva producţii hollywoodiene precum "Grand Budapest Hotel" şi "Inglourious Basterds". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel