Germania declară război aplicației WhatsApp: E pregătită să dea Facebook în judecată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Activitățile de colectare a datelor utilizatorilor WhatsApp din Germania, interzise companiei Facebook Inc.

O autoritate de reglementare din această țară a decis că tentativele Facebook de a încerca să forțeze userii să accepte noile reguli de confidențialitate sunt ilegale, potrivit Bloomberg.

Johannes Caspar, directorul autorității de siguranță a datelor din Hamburg, a emis o interdicție de urgență de 3 luni care interzice Facebook să continue colectarea datelor. Acesta a cerut de asemenea unei comisii de autorități de reglementare din Uniunea Europeană să emită o decizie la nivelul celor 27 de state membre.

Caspar a motivat decizia prin faptul că noile reguli de confidențialitate ale WhatsApp care permit colectarea datelor sunt lipsite de transparență, inconsecvență și prea generale.

„Ordinul vizează securizarea drepturilor și libertăților a milioane de utilizatori care au acceptat termenii la nivelul întregii Germanii”, a declarat acesta într-un comunicat remis joi.

Germania declară război aplicației WhatsApp

 

„Trebuie să prevenim daunele și dezavantajele legate de o asemenea procedură de tip black-box (cutie neagră)”, a subliniat Caspar.

Ordinul va da o lovitură puternică modelului de afaceri al Facebook și al strategiei sale de publicitate.

Măsura vine după una similară luată de biroul antitrust al Germaniei care a atacat practica rețelei sociale de a colecta date despre activitatea din online a utilizatorilor săi și legarea acestora de profilurile lor de Facebook.

Informațiile astfel obținute reprezintă o mină de aur pentru Facebook întrucât permit personalizarea reclamelor în funcție de căutările utilizatorilor.

WhatsApp a catalogat drept „eronate” afirmațiile lui Caspar și a anunțat că ordinul nu va împiedica implementarea noilor politici.

Compania a afirmat într-un comunicat că acțiunea autorității de reglementare este „bazată pe o neînțelegere fundamentală” cu privire la scopul și efectele noilor reguli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel