Germania. De luni se ridică controalele de la frontiere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În noaptea de luni spre marţi, Germania va ridica controalele de la frontierele sale cu statele vecine din Europa, introduse pentru a limita propagarea pandemiei de noul coronavirus, a anunţat vineri guvernul, relatează AFP.

Controalele la frontiere vor fi "oficial ridicate pe 15 iunie la miezul nopţii", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, precizând că măsura va fi efectivă "în noaptea de luni spre marţi". Guvernul Angelei Merkel suprimă în special "obligaţia de a dispune de un motiv valabil pentru a intra" în ţară, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Germania a introdus la jumătatea lui martie controale la frontierele sale cu unele dintre statele vecine pentru a limita propagarea noului coronavirus. Aveau drept de intrare numai lucrătorii frontalieri şi transporturile de alimente, în timp ce vizitele cu caracter privat erau interzise. Germania îşi va redeschide astfel frontierele cu o zi mai târziu decât Franţa, care intenţionează să facă acest lucru în noaptea de duminică spre luni, notează Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel