Germania caută două milioane de angajați: ce posturi sunt vacante

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania caută 2 milioane de angajați: Posturile vacante
Germania caută 2 milioane de angajați: Posturile vacante

Mai mult de jumătate din companiile germane se luptă să ocupe posturile vacante din cauza lipsei de muncitori calificați, au precizat Camera de Comerț și Industrie Germană (DIHK). Potrivit acestora, aproximativ două milioane de locuri sunt vacante. 

Acesta este cel mai recent semn al vântului împotriva creșterii care afectează cea mai mare economie a Europei, potrivit Reuters. Proporția companiilor din Germania care se confruntă cu dificultăți de angajare a fost la cel mai înalt nivel până acum, a constatat DIHK în sondajul său asupra a 22.000 de companii, 53% raportând lipsuri.

„Putem presupune că aproximativ 2 milioane de posturi vacante vor rămâne neocupate”, a declarat Achim Dercks, directorul executiv adjunct al DIHK, astfel încât companiile au renunțat la producția de aproape 100 de miliarde de euro.

 

Lucrătorii cu competențe relevante, din ce în ce mai puțini

 

Reziliența pieței muncii nu înseamnă că companiile se descurcă bine, a adăugat el. Lipsa de personal, prețurile ridicate la energie și trecerea către neutralitatea climatică au fost un „mix periculos” care ar putea determina firmele să mute producția în străinătate.

„Lipsa de muncitori calificați nu este doar o povară pentru întreprinderi, dar pune, de asemenea, în pericol succesul în sarcini importante pentru viitor, cum ar fi tranziția energetică, digitalizarea și construirea infrastructurii”, a spus el.

Lucrătorii cu competențele relevante devin din ce în ce mai puțini, a spus el, inclusiv în sectoarele de producție care sunt sala mașinilor centralei exportatoare germane.

Sondajul a constatat că 67% dintre producătorii de echipamente electrice nu au putut ocupa posturile vacante și 67% dintre companiile de inginerie mecanică. În producția de mașini, 65% dintre companii au raportat lipsă de forță de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel