Germania. Bărbat de 30 de ani, găsit mort într-o camionetă, alături de alte 30 de persoane: Șoferul a fugit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un irakian în vârstă de 32 de ani a fost găsit mort vineri în camioneta unui traficant de persoane care transporta alţi 30 de migranţi în estul Germaniei, intraţi foarte probabil pe ruta Belarus-Polonia, a anunţat poliţia locală, transmite AFP.

Şoferul vehiculului, un turc de 42 de ani, a fugit, a precizat poliţia, care a arestat grupul la mai puţin de 10 km de graniţa germano-polonă, urmărind traseul unei noi rute de migraţie apărute în ultimele luni.

Conform poliţiei, 'decesul (irakianului) a survenit cu mai multe ore' înainte de controlul camionului, efectuat la începutul dimineţii în apropierea unei autostrăzi la Schopstal, landul estic Saxonia. O autopsie va stabili cauza decesului.

Şoferul unei a doua camionete, suspectat că l-a ajutat pe traficant, a fost arestat.

Bărbat de 30 de ani, găsit mort într-o camionetă, în Germania



Germania a întărit în această săptămână controalele la frontiere din cauza sosirii unui număr tot mai mare de migranţi veniţi din Belarus.

Conform autorităţilor germane, în jur de 6.100 de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, au intrat pe teritoriul ţării trecând mai întâi din Belarus în Polonia.

Vezi și: Un tânăr a circulat, din Turcia până la Giurgiu, ascuns pe osia unei semiremorci. Pasagerul clandestin dorea să ajungă în Anglia

Numărul migranţilor a 'crescut de 10 ori' într-un an în principalul centru de primire de la Eisenhüttenstadt, aproape de graniţă, a precizat pentru AFP în cursul săptămânii Olaf Jansen, responsabilul oficiului central pentru străini al acestui oraş.

Șoferul camionului a fugit



Uniunea Europeană îl suspectează pe preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, că a provocat această mişcare migratorie ca răspuns la sancţiunile economice dictate din cauza încălcărilor drepturilor omului în această ţară.

Numeroşi migranţi nu rămân în ţările baltice sau Polonia, încheindu-şi călătoria în Germania.

'Responsabilitatea rezolvării acestei crize revine în mod clar Minskului', a reiterat vineri guvernul german într-o conferinţă de presă.

Potrivit agenţiei Reuters, Ministerul de Externe de la Berlin a informat că discuţiile cu Irakul vizând stoparea zborurilor cu migranţi spre Belarus au fost încununate cu succes. De asemenea, Iordania a anulat câteva zboruri charter, a indicat ministerul german, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel