Germania. Doi frați români antreprenori au înșelat statul și proprii angajați: Șoferii conaționali de la firma de coletărie i-au demascat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi frați români care aveau o afacere de coletărie în Traunstein și Feldkirchen, Germania, au fost condamnați la închisoare și la plata unor amenzi după ce au fost găsiți vinovați de evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, câștigurile afacerii nu li s-au părut suficiente, așa că în 2016 au venit cu o modalitate prin care plăteau în numerar angajații, tot români, pentru orele de muncă suplimentare efectuate la negru.

Astfel, cei doi frați români au scutit toate contribuțiile la asigurările sociale pentru acele sume. Când au păstrat o mare parte din banii pentru orele suplimentare, șoferii români angajați, furioși, au depus plângere și astfel au demascat metoda frauduloasă.

Frații români au primit închisoare cu suspendare și amenzi pentru evaziune fiscală de la judecătorii Tribunalului din Rosenheim. 

Germania. Un român, deghizat în leu, prins după ce a furat un scuter și mai multe sticle

 

Vezi și 

 

Interlopi români, îmbogățiți în Germania din banii a zeci de copii: Le opreau cardurile de alocație și îi trimiteau înapoi în România

 

Polițiștii din Vaslui, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Vrancea și Ialomița au organizat o operațiune comună cu autoritățile germane pentru destructurarea unui grup organizat transfrontalier specializat în comiterea de înșelăciuni și evaziune fiscală, în domeniul asigurărilor sociale din Germania.

Operațiunea a fost organizată cu sprijinul Eurojust și cu implicarea Europol, în baza unor ordine europene de anchetă emise de Parchetul Bochum – Germania, înregistrate la nivelul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu obiect privind cercetarea mai multor cetățeni români domiciliați în județele Vaslui, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Vrancea și Ialomița.

În fapt, autoritățile judiciare germane efectuează cercetări cu privire la faptul că, în perioada anilor 2014 – 2017, cetățenii români bănuiți ar fi încasat pe nedrept alocații pentru copii, precum și indemnizații parțiale pentru creșterea copiilor.

Pentru aceasta, bănuiții ar fi adus în Germania membri ai mai multor familii, în special din județul Vaslui, în vederea obținerii de venituri ilicite, fie înșelându-i prin promisiunea unor locuri de muncă, fie prin constrângerea legată de plata datoriilor pentru împrumuturi.

Persoanele bănuite ar fi închiriat apartamente pentru aceste familii, ar fi deschis conturi bancare și ar fi solicitat alocații pentru copii, la finalizarea acestei proceduri cardurile rămânând bănuiților, după care membrii familiilor respective ar fi fost transportați înapoi în România sau în Franța.

Astfel, pentru asigurarea probatoriului în acest caz, au fost efectuate 29 de percheziții domiciliare pe teritoriul Germaniei și 15 percheziții domiciliare pe teritoriul României (în județul Vaslui).

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel