Genova: După asaltul de noapte, centrul de primire Oregina a fost evacuat

Alexandra Curtache |
Data publicării:

După ce un grup de aproximativ zece tineri a atact centrul de primire Oregina din Genova, Italia, toți minorii care se aflau acolo au fost evacuați. În momentul de față se afșă în siguranță. 

Noaptea trecută, un grup de aproximativ zece tineri, cu fețele acoperite de cagule, s-au prezentat înarmați cu bâte și bare de fier și au încercat să atace structura în care sunt cazați unii minori străini care au sosit în Italia neînsoțiți de familiile lor. Atacatorii, care au ajuns în cămin, au început să arunce cu pietre în geamuri , să scandeze fraze rasiste și să îi înjure pe băieții cazați în interior.

În acel moment, tinerii migranți cazați înăuntru au decis să reacționeze , au început să spargă mobilierul din camere pentru a face rost de bețe cu care să se lupte și au încercat să iasă afară pentru a-i înfrunta pe atacatori. Pentru a evita ciocnirea a fost nevoie doar de promptitudinea educatorilor prezenți în cămin și de sosirea mașinilor de poliție. 

 

Centrul de primire a fost evacuat iar persoanele sunt în siguranță

 

Joi, poliția i-a evacuat pe ultimii copii străini care rămăseseră în centrul de primire pentru minori neînsoțiți din via Costanzi, în Oregina. Șapte tineri au urcat într-un vehicul împreună cu un educator de la cooperativa care îi administrează și au fost duși într-o altă unitate din oraș. O săptămână plină de tensiuni pentru tinerii din cămin asupra cărora au sărit la bătaie o duzină de locuitori ai cartierului.

Deși sediul a fost golit, carabinierii au rămas să îl păzească deoarece ușa de la intrare a fost spartă în timpul raidului. Le este teamă că cineva ar putea intra și cauza mai multe pagube. Din apel lipsesc doi băieți care nu s-au întors asear, conform plângerii unei mame, a cărui copil era acolo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel