Garanţii în plus pentru românii care merg să lucreze în străinătate. Guvernul a făcut anunțul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Raluca Turcan: Râmanii pleacă în străinătate pentru salarii mai bune
Raluca Turcan: Râmanii pleacă în străinătate pentru salarii mai bune

Autorităţile vor să ofere garanţii suplimentare pentru românii care merg să muncească în alte state. Proiectul de modificare a Legii privind protecţia românilor care lucrează în străinătate a fost discutat în şedinţa de Guvern.

Potrivit Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, prin modificarea legii se oferă garanţii suplimentare muncitorilor români în ceea ce priveşte legalitatea contractelor cu angajatorii, dar şi în privinţa condiţiilor specifice de călătorie şi siguranţa transportului până în ţara de destinaţie.

Astfel, agenţiile de plasare a forţei de muncă în străinătate vor fi obligate să informeze lucrătorii asupra condiţiilor şi regulilor speciale de intrare în statul de destinaţie, să asigure transportul în ţara de destinaţie, prin firme autorizate şi să informeze ITM cu privire la persoanele plasate la muncă în străinătate, înainte de plecarea acestora şi, lunar, cu privire la contractele încheiate.

Pe de altă parte, proiectul prevede înăsprirea sancţiunilor pentru cazurile de nerespectare a prevederilor legale privind medierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel