Gabriela Firea, critici pentru Nicușor Dan: În Noul București, Firea e vinovată pentru orice

Alexandra Curtache |
Data publicării:
captura video
captura video

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea îl critică pe Nicușor Dan pentru abandonarea programului de consolidări ale clădirilor și pentru falimentul Companiei municipale: „În Noul București, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputința actualei conduceri”.

„În Noul București, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputința actualei conduceri. Se spune ca Firea a împânzit Bucureștiul cu și <cârpe> care stau să cadă. După un an și jumătate, cu Nicușor Dan primar general, nu cad doar <cârpele> puse de Firea, ci și zidurile șubrede din spatele lor. Clădirile șubrede sunt tot așa, chiar dacă urmau să fie readuse la viață, în sfârșit! Primarul face anchete, analizează, se gândește de unde ar trebui să înceapă, și dă vina tot pe fosta administrație care a îndrăznit să miște un program încremenit în timp”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

 

Până în 2016, doar 20 de clădiri au fost consolidate în Capitală din bani publici

 

„La tot atâtea am lucrat noi în patru ani! Cât am fost primar general, am reușit să recâștigăm încrederea bucureștenilor în primărie. Ne-au lăsat să le facem locuințele mai sigure și au văzut că pe șantier chiar se muncea. De un an si jumătate, însă, e prea multă liniște: Administrația pentru Consolidări nu a semnat vreo convenție cu un proprietar, iar Compania municipală de consolidări a fost băgată în faliment cu scopul precis de a obține toate contractele finanțatorii campaniei electorale.

Cu un singur șantier se laudă și acela e lăsat moștenire tot de noi. Nicușor Dan și echipa sa continuă să caute nod în papură, iar grozăvia din ultimele zile este și mai cinică: le cere proprietarilor din clădirile cu fațade restaurate să plătească milioane de euro. Mai mult, încearcă să inducă ideea că de vina este, ați ghicit, Firea”, adaugă fostul primar general.

 

Gabriela Firea are un singur regret

 

Firea arată că lucrările pe care Municipalitatea le-a realizat în programul de reducere a riscului seismic, în mandatul său, „au fost gratuite pentru majoritatea bucureștenilor și așa trebuie să rămână”.

„Totul a fost realizat legal, în baza unor hotărâri ale Consiliului General, iar lucrurile sesizate de Curtea de Conturi, în 2019, au fost remediate înainte de finalizarea lucrărilor. Bucureștenii suferă acum doar pentru că noua conducere a Capitalei se încăpățânează să găsească nereguli făcute de administrația Firea.

Regret un singur lucru: munca noastră de patru ani s-a dus pe apa sâmbetei. Bucureștenii și-au pierdut încrederea, iar reducerea riscului la cutremur în capitala europeană cu cel mai ridicat risc seismic este un subiect închis”, încheie Gabriela Firea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel