„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna. FOTO: captură video YouTube @ RecetasGratis.net
„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna. FOTO: captură video YouTube @ RecetasGratis.net

Avem în sfârșit rețeta clasică de „friteli” pe care să o savureți cu un mic dejun dulce sau o gustare în familie. Te ajutăm să devii un bucătar grozav și vei vedea că cu această rețetă vei reuși.

Aluatul pentru „friteli” prăjite este foarte simplu de făcut, dar îți vom oferi și câteva sfaturi pentru ca „fritelele” tale dulci de casă sa fie cele mai bune din tot orașul. În general, aceasta este o rețetă care se prepară de obicei în perioada postului, totuși, ne putem bucura de ea oricând dorim dacă avem rețeta. Din acest motiv, vă încurajăm să continuați să citiți pentru a afla cum să faceți „friteli”.

Croissante cu unt. Fă această rețetă pas cu pas și nu le vei mai cumpăra niciodată! Sunt incredibil de gustoase!

 

Ingrediente pentru a face „friteli” dulci prăjite

 

- 1 ou

- 1½ căni de făină de grâu (210 grame)

- ½ cană de zahăr (100 grame)

- 1 linguriță de praf de copt sau drojdie chimică

- 250 de mililitri de lapte

- 1 linguriță extract de vanilie

- 1 praf de sare

-ulei pentru prăjit

- zahăr pudră pentru decorare.

Cum să faci Bomboloni, faimoasele gogoși pufoase italiene

 

Cum se prepară „friteli” dulci prăjite

 

Pentru a face aceste friteli dulci de casă vom începe prin a lucra cu ingredientele uscate. Pentru a face acest lucru, cerneți făina cu sarea, praful de copt și zahărul într-un bol.

Cernerea asigură că ingredientele sunt distribuite uniform și nu lasă o masă cu cocoloașe. În plus, adaugă aer și face frijiile mai pufoase.

Adăugăm laptele și oul puțin câte puțin și amestecăm până obținem o masă omogenă. Pentru a realiza acest lucru, puteți face o gaură în centrul ingredientelor uscate și turnați încet laptele în centru. Dacă doriți, puteți folosi un mixer electric.

Pentru a termina cu aluatul pentru „friteli” dulci prăjite, adăugați esența de vanilie pentru a-i da o notă de aromă și savoare. Dacă doriți, puteți folosi și alte esențe tipice de desert precum coaja de lămâie sau portocală.

Acum că ai gata aluatul pentru prăjituri, încinge o oală cu suficient ulei. Este important ca „friteli” să plutească în ulei, așa că încercați să încălziți cantitatea necesară. Când este foarte fierbinte, adaugă porții de aluat cu ajutorul unei linguri și prăjești „friteli” până devin aurii pe o parte și pe cealaltă, pentru maxim 2-3 minute.

Sfat: prăjiți „friteli” de casă în loturi mici, astfel încât să nu se lipească sau să se ardă.

Scoatem gogoșile și le rezervăm pe o farfurie cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei și, dacă doriți, acoperiți-le cu puțin zahăr pudră pentru a decora.

Bucurați-vă de o gustare delicioasă alături de familia dumneavoastră cu această rețetă rapidă și ușoară de „friteli” dulci prăjite și însoțiți-le cu o dulceață de căpșuni de casă sau un borcan de dulce de leche pentru ca fiecare să le poată mânca după cum vrea. 

Budincă de fructe sau budincă englezească, o bunătate de te lingi pe degete! Pufoasă, umedă și gata imediat

 

Mai multe idei pentru a decora „friteli”

 

După ce am văzut cum se fac „friteli” dulci prăjite și am verificat că este o rețetă foarte simplă și delicioasă, vom vedea câteva idei pentru a decora aceste dulciuri și a le prezenta într-o varietate de moduri.

Acoperiți-vă „fritelile” dulci cu ciocolată. Pregătiți ciocolata topită sau amestecată cu puțin unt, treceți biluțele prin ea și lăsați-le să se răcească. Puteți folosi ciocolată neagră sau albă.

Umpleți „fritelile” cu cremă de patiserie. Puteți face cremă de patiserie tradițională sau puteți să vă aventurați să încercați alte rețete mai noi, cum ar fi crema de patiserie cu nucă de cocos.

Umpleți-vă „fritelile” de ciocolată. Da, le puteți umple și cu ciocolată topită introducând-o într-o pungă de patiserie și făcând câte o mică gaură în fiecare gogoașă.

„Fritelile” dulci prăjite de casă oferă posibilități nesfârșite, așa că te încurajăm să încerci diferitele rețete care există.

„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt         
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g         
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel