Croissante cu unt. Fă această rețetă pas cu pas și nu le vei mai cumpăra niciodată! Sunt incredibil de gustoase!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Croissante cu unt. Fă această rețetă pas cu pas și nu le vei mai cumpăra niciodată! Sunt incredibil de gustoase!
Croissante cu unt. Fă această rețetă pas cu pas și nu le vei mai cumpăra niciodată! Sunt incredibil de gustoase!

Aceste croissante cu unt de casă sunt cu adevărat delicioase. Deoarece aluatul are nevoie de mai multe ori pentru a crește, va lua ceva timp de pregătire, dar trebuie doar să aveți puțină răbdare pentru că rezultatul acestor croissante este atât de bun încât merită.

Tipic pentru gastronomia argentiniană, această rețetă este ideală pentru micul dejun sau gustare. Indiferent dacă le-ați încercat sau nu, vă invităm să pregătiți acasă această rețetă delicioasă, pentru că veți vedea că nu va avea nimic din cele pe care îi cumpărați, vor fi mult mai delicioase. Descoperă cum să faci croissante cu unt de casă pas cu pas. Să gătim!

Pandișpan pufos cu unt și lapte. Un desert de vis, cu efort minim. Nu o să-ți vină să crezi că iese așa capodoperă!

 

Croissante cu unt - Ingrediente

 

- 25 de grame de drojdie proaspătă de panificație

- 225 mililitri de lapte cald

- 525 grame de făină universală (3¾ căni)

- 1 lingură de sare

- 100 de grame de zahăr (½ cană)

- 1 lingură de miere

- 1 ou

- 200 de grame de unt moale

- 2 linguri de lapte pentru periaj

- 25 de linguri de zahăr pentru sirop

- 25 de mililitri de apă pentru sirop.

 

Cum se prepară croissantele cu unt

 

Dizolvați drojdia proaspătă de brutărie în laptele cald. Se amestecă bine pentru a se dizolva complet.

Pune 500 de grame de făină într-un castron mare și fă o adâncitură în centrul făinii. Pune acolo sarea, zahărul, mierea și oul. Adăugați laptele cald cu drojdia dizolvată.

Se pune o lingură în centrul vasului și se amestecă treptat amestecul, începand de la centru și trăgând treptat făina din laterale până se integrează complet.

Făinați o suprafață de lucru și frământați aluatul pentru cornuri timp de aproximativ 10 minute. Mai adăugați puțină făină dacă vedeți că se lipește prea mult de mâini.

Puneți aluatul înapoi în bol și acoperiți cu un prosop de bucătărie sau folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.

Între timp, puneți untul înmuiat împreună cu 25 de grame de făină într-un castron mic. Amestecați bine până obțineți o pastă uniformă. Puneți deoparte.

Făinăm din nou masa de lucru și întindem aluatul pentru cornuri. Cu ajutorul unui sucitor, tot înfăinat, întindem aluatul foarte fin în formă dreptunghiulară. Pune untul în centru cu făina.

Îndoiți o parte spre centru. Îndoiți și cealaltă parte spre centru. Rulați ușor pentru a aplatiza puțin aluatul. Îndoiți, de asemenea, capătul superior spre centru. Și acum, pliați capătul de jos ca un pachet.

2. -imagine fara descriere- (croissante-cu-unt--fa-aceasta-reteta-pas-cu-pas-si-nu-le-vei-mai-cumpara-niciodata-sunt-incredibil-de-gustoase-2.jpg)

Înfășurați în folie de plastic și lăsați să se odihnească timp de 45 de minute la frigider.

După primul timp de odihnă, înfăinați din nou suprafața de lucru și repetați operația. Întindeți aluatul, îndoiți o parte spre centru, îndoiți peste cealaltă, rulați ușor și îndoiți capetele de sus și de jos împreună ca un pachet. Înveliți din nou în folie alimentară și lăsați la frigider încă 45 de minute.

După al doilea timp de odihnă, înfăinăm din nou suprafața de lucru și repetă operațiunea și lasă-l să se odihnească încă 45 de minute.

După al treilea timp de odihnă, înfăinăm din nou suprafața de lucru și repetă întreaga operațiune, lasă-l să se odihnească încă 45 de minute.

După ce s-au încheiat cei patru timpi de odihnă, înfăinăm din nou masa de lucru și întindem din nou aluatul cu un sucitor. Dați-i o formă dreptunghiulară lăsând aluatul finit. Tăiați marginile aluatului astfel încât să fie netede și uniforme. Tăiați aluatul în jumătate pe lățime.

Tăiați triunghiuri cu fiecare jumătate din aluatul de croissant cu unt, în funcție de dimensiunea pe care doriți să le aibă.

3. -imagine fara descriere- (croissante-cu-unt--fa-aceasta-reteta-pas-cu-pas-si-nu-le-vei-mai-cumpara-niciodata-sunt-incredibil-de-gustoase-3.jpg)

Rulați fiecare triunghi începând din partea cea mai largă până când se termină în vârf și dați-le forma tipică de semilună.

4. -imagine fara descriere- (croissante-cu-unt--fa-aceasta-reteta-pas-cu-pas-si-nu-le-vei-mai-cumpara-niciodata-sunt-incredibil-de-gustoase-4.jpg)

Asezati croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt, acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se odihnească 40 de minute .

Preîncălziți cuptorul la 200ºC. Ungeți cornurile cu puțin lapte și coaceți cu căldură sus și jos la 200 ºC timp de 15 minute sau până devin aurii.

În timp ce se coc croissantele cu unt, pregătiți un sirop de casă cu 25 de grame de zahăr și 25 de grame de apă. Lăsăm la fiert trei minute într-o cratiță la foc mediu și ungem croissantele deja coapte cu acest sirop, facem cât sunt încă fierbinți. Lasă croissantele să se răcească pe un grătar.

De preferință, mănâncă croissantele cu unt în aceeași zi în care sunt făcute. De asemenea, pot fi congelate.

Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii! Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt        
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g        
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G        

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel