Franța trimite încă 3.000 de soldați NATO în România, în cadrul extinderii prezenței militare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Povestea impresionantă a unei tinere: "Nu mai lupt în Ucraina, am primit două medalii de la Kiev, iar acum mă duc în Israel" / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Povestea impresionantă a unei tinere: "Nu mai lupt în Ucraina, am primit două medalii de la Kiev, iar acum mă duc în Israel" / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Începând din primăvara anului viitor, România va găzdui încă 3.000 de militari NATO, ca parte a unei decizii strategice la nivelul alianței. Acești soldați se vor alătura Grupului de Luptă francez de la Brașov, care va fi consolidat la nivel de brigadă.

Anunțul a fost făcut joi de către generalul francez Loïc Girard, locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est al NATO din România. Această decizie vine ca răspuns la necesitatea consolidării capacității de apărare a alianței în regiune, având în vedere provocările de securitate din Europa de Est.

Actualmente, există peste 1.000 de militari NATO staționați în România, iar această nouă infuzie de trupe va spori semnificativ prezența și capacitățile de apărare ale NATO în țară. Grupul de Luptă al NATO din România a fost înființat în urma invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, ca parte a eforturilor de consolidare a securității în regiune.

Franța, care este țara lider a acestui grup de luptă, își va intensifica prezența militară în România prin desfășurarea de trupe suplimentare și echipamente militare de ultimă generație. În bazele naționale vor fi dislocate 37 de tancuri Leclerc și obuziere Caezar, pentru a consolida capacitățile de luptă și de descurajare în fața oricăror amenințări potențiale, conform Digi24.

Această decizie subliniază angajamentul ferm al NATO față de securitatea și stabilitatea Europei de Est și demonstrează solidaritatea alianței în fața provocărilor de securitate din regiune. România continuă să joace un rol esențial în asigurarea securității în Europa și în consolidarea parteneriatului transatlantic.

 

România se pregătește pentru război: Spitalele fac stocuri pentru a trata răniții în cazul unui conflict militar

 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a subliniat că se lucrează intens la pregătirea spitalelor din țară pentru a face față unei eventuale situații de conflict.

Potrivit declarațiilor lui Arafat la Digi24, nici o țară membră NATO nu dispune de spitale militare cu toate specialitățile necesare pentru tratarea răniților militari. Prin urmare, orice spital civil ar putea fi solicitat să primească răniți, fie aceștia militari sau civili. Această decizie indică o necesitate urgentă de a pregăti infrastructura medicală pentru a face față unor situații extreme.

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel