Franța. Șofer român condamnat la ÎNCHISOARE, după ce a fost prins cu 3 vietnamezi înghesuiți în patul TIR-ului

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Franța, după ce polițiștii au găsit 3 vietnamezi înghesuiți în patul TIR-ului său. 

Un şofer român de TIR a fost condamnat luni, 07 iunie, la un an de închisoare de către instanţa din Dunkerque, în nordul Franţei, bărbatul fiind acuzat de trafic de migranți. Polițiștii au găsit trei vietnamezi în patul vehiculului său, potrivit publicației Info Migrants.

Pe lângă cei 3 migranți, românul folosea și un jammer GPS  

 

Incidentul s-a petrecut joi, 27 mai, atunci când vameşii din oraşul Bailleul au efectuat un control de rutină asupra unui camion parcat pe un bulevard puţin mai departe de centrul oraşului. Înăuntru, oameni legii au găsit un jammer GPS, despre care şoferul a susţinut tot timpul că nu e al lui. Dispozitivul bruiază GPS-ul autovehiculului şi împiedică astfel detectarea locaţiei exacte a acestuia.

Pe lângă dispozitivul ilegal, ofițerii au mai găsit trei migranţi de naţionalitate vietnameză care erau ascunși în patul şoferului, în cabină. În vârstă de 18, 19 şi 30 de ani, cei trei bărbaţi se ascundeau acolo de aproape o oră, de când s-au urcat în vehiculul din Lille.

Şoferul se numește Nicuşor Dimitru și plecase din Sarreguemines în Moselle mai devreme în acea zi. Luni, 7 iunie, el a fost condamnat de instanţa din Dunkerque la 12 luni de închisoare cu executare. De asemenea, el a fost amendat cu 3.000 de euro şi a primit interdicţie de a intra pe teritoriul Franţei timp de cinci ani.

Cazul amintește de cei 39 de vietnamezi morți în 2019

 

Acest caz aminteşte de tragedia din 2019, atunci când cadavrele a 39 de migranţi vietnamezi au fost găsite în remorca unui camion, în Anglia.

Toţi au murit asfixiaţi şi din cauza hipertermiei.

Maurice Robinson, şoferul care conducea camionul, a fost condamnat la 13 ani şi patru luni de închisoare. Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez în vârstă de 41 de ani, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român în vârstă de 43 de ani, acuzaţi că ar fi organizatorii traficului rutier, au fost condamnaţi la 20 şi 27 de ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi trafic de migranţi.

Majoritatea victimelor tragediei au venit dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, unde emigrarea în Regatul Unit este adesea singura soluție luată în considerare de familii, în speranța unei vieți mai bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel