Franţa se pregăteşte pentru o eventuală epidemie de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Sănătății Olivier Véran a declarat că este „foarte probabil” să apară și alte cazuri de coronavirus în Franța, însă autoritățile iau toate măsurile necesare pentru a se pregăti de o eventuală epidemie, scrie Le Parisien.

„Astăzi, singurul pacient infectat în Franța este internat într-un spital din Lyon. Starea sa de sănătate nu este îngrijorătoare. Toți ceilalți, în afară de cazul bărbatului de 80 de ani care a murit, au fost externați, ei fiind vindecați și necontagioși", a afirmat Olivier Véran, într-un interviu pentru Le Parisien.

„Alte cazuri -e foarte probabil. O epidemie? Ne pregătim pentru ea", a adăuga ministrul francez al Sănătății.

El a adăugat că va crește numărul laboratoarelor din Franța echipa să testeze în vederea depistării coronavirusului, pentru a putea face „mai multe mii" de teste pe zi, comparativ cu 400 câte sunt efectuate în acum.

Pe 8 februarie, Reuters relata că cinci cetățeni britanici au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus în Franța, după ce au intrat în contact cu o persoană care vizitase Singapore. Printre cele cinci noi cazuri era și un copil. Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în Franța era 11, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel