Franţa. Proteste INTERZISE la Paris. Motivul invocat de poliţie când manifestanţii au vrut să se adune în faţa ambasadei SUA

Andreea Cosma |
Data publicării:

Poliţia din Paris a interzis două proteste care erau planificate să se desfăşoare lângă ambasada SUA sâmbătă, informează vineri dpa.

Poliţia a invocat restricţii impuse în contextul pandemiei de coronavirus, restricţii ce interzic adunările cu mai mult de 10 oameni, precum şi riscul de tulburări ale ordinii publice, fără a oferi alte detalii despre protestele interzise.

Câteva mii de useri au declarat pe Facebook că sunt "interesaţi" de un protest anti-rasist la ambasada SUA, sâmbătă, în legătură cu uciderea de către un poliţist alb a afro-americanului George Floyd, în SUA.

Circa 20.000 de oameni - potrivit estimărilor poliţiei - au sfidat interdicţia de a participa joi, la Paris, la protestul convocat de familia lui Adama Traore, tânăr de culoare care a murit în circumstanţe suspecte în 2016, la scurt timp după ce a fost arestat de jandarmi într-un oraş situat la nord de capitala franceză.

Protestul a fost în general paşnic, însă au avut loc unele confruntări spre sfârşit şi poliţia a arestat 18 persoane.

În ultimele luni în Franţa a reizbucnit controversa privind rasismul în rândurile poliţiei, în special după o serie de acte de violenţă comise de poliţie în suburbiile sărace în timpul recentei carantine impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel