Franța. Octogenară, jefuită de un român în fața unui magazin. Bărbatul i-a smuls geanta, dar a avut ghinion

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O femeie, în vârstă de 81 de ani, a fost victima unui jaf, produs, vineri, 30 iulie, în jurul orei 17.30, în fața magazinului Leclerc din Provins.  Hoțul, un bărbat român, a fost condamnat, azi, la 8 luni de închisoare.

 

Un cuplu s-a apropiat de bătrână și i-a distras atenția. În acel moment de neatenție al bătrânii, un bărbat s-a apropiat de ea și i-a smuls geanta, fără a comite vreo violență fizică. Poliția națională a fost imediat alertată și a reușit să-l rețină în aceeași zi. Bunurile octogenarei au fost recuperate.

Autorul jafului din fața magazinului Leclerc din Provins, un român, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat provizoriu. Azi, la la finalul arestului preventiv, românul a fost adus în fața Parchetului din Melun. Magistrații l-au condamnat la 8 luni de închisoare cu mandat de arestare, scrie actu.fr.

Recent, în luna iulie, un alt român a fost condamnat, de Instanța penală Dinant, la doi ani și șase luni de închisoare. Faptele au avut loc la Ciney, pe 5 februarie 2020. Trei români au fost arestați și condamnați în noiembrie 2020 pentru furt de cupru, comis în Ciney.  La câteva zile de la comiterea jafului, pe 5 februarie 2020, ofițerii de poliție au observat un vehicul suspect, parcat în stația Ciney. Mașina corespundea cu cea folosită la jaful a 138 metri de cabluri de cupru și a unei bobine de 178 metri. În mașină, ofițerii de poliție au găsit un clește, niște faruri, o pereche de foarfece, șurubelnițe și mănuși, relatează lavenir.net.

Unul dintre infractori a fost condamnat și arestat recent la Bruges. În fața instanței penale Dinant, românul nu putut nega prezența sa la locul faptei. Românul a fost filmat de camerele de supraveghere din subteranul stației, iar în automobil au fost găsite amprentele sale. „Nu știam că trebuie să fure. Doi prieteni m-au rugat să le dau o mână de ajutor în colectarea unor deșeuri metalice dintr-un șanț. I-am însoțit de la Seraing. Abia când am ajuns la Ciney am înțeles că va este vorba despre un furt”, le-a spus românul judecătorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel