Franţa îi va sancţiona pe membrii personalului sanitar care nu s-au vaccinat

Eduard Pascu |
Data publicării:
Grecia va sancționa personalul medical care nu s-a vaccinat
Grecia va sancționa personalul medical care nu s-a vaccinat

Premierul francez, Jean Castex, a declarat joi că membrii personalului sanitar care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până la data fixată de 15 septembrie vor fi sancţionaţi şi a justificat această măsură prin creşterea numărului de contagieri în unităţile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, relatează EFE.

"Nu vom da înapoi", a spus Castex într-un interviu acordat postului RTL în care a făcut referire la cazul unei unităţi de îngrijire în care vârstnicii au fost infectaţi de membrii personalului. "Nimeni nu poate înţelege acest lucru", a adăugat el, transmite Agerpres.

Premierul a precizat că data de 15 septembrie pentru aplicarea obligativităţii vaccinării pentru personalul sanitar - şi pentru alte categorii profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile - a accelerat campania de imunizare.

"Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi. Tactica noastră a dat roade", a explicat premiul francez.

 

A treia doză de vaccin va fi administrată din septembrie



Jean Castex a precizat, de asemenea, că a treia doză de vaccin a fost aprobată pentru cei de peste 65 de ani şi pentru cei cu risc ridicat în caz de COVID-19 şi care va începe să fie administrată din 12-13 septembrie.

Restul grupurilor vizate de această doză suplimentară se vor putea programa pentru vaccinare "de la începutul lunii septembrie", a subliniat el. Pentru a primi noua doză este necesar să fi trecut şase luni de la rapel.

Premierul Castex a exclus, cel puţin deocamdată, impunerea certificatului sanitar în companii.

În Franţa, certificatul sanitar - ce dovedeşte vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală sau un test negativ la COVID-19 în termen de maximum 72 de ore - a devenit obligatoriu pentru numeroase activităţi sociale, precum accesul în baruri sau restaurante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel