Franţa, Germania şi Spania reiau vaccinarea cu AstraZeneca

Andreea Cosma |
Data publicării:
vaccin_astra_zeneca
vaccin_astra_zeneca

Trei mari ţări europene, Germania, Franţa, Spania, anunţă reluarea vaccinării cu serul AstraZeneca după ce Agenţia Europene pentru Medicamente (EMA) a precizat că vaccinul este "sigur şi eficace". Premierul francez, Jean Castex, a anunţat că urmează să se vaccineze cu AstraZeneca.

Spania va relua de miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca, după concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a considerat acest vaccin ''sigur şi eficace'', a anunţat joi ministrul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP.

''Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri'', a declarat Carolina Darias, în cursul unei conferinţe de presă, la patru zile după suspendarea preventivă, explicând că autorităţile ar trebui să decidă acum ''grupurile care vor primi acest vaccin''.

 

Vaccinarea cu AstraZeneca, reluată în Spania, Franţa şi Germania



Germania a anunţat, de asemenea, că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană care a anunţat că consideră acest vaccin ''sigur şi eficient'', a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

''Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri'', a declarat presei ministrul german.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ''sigur şi eficace'' şi ''nu este asociat'' unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge, notează AFP şi dpa.

 

Premierul francez se vaccinează cu AstraZeneca

 

Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind ''sigur şi eficient'', a anunţat joi premierul Jean Castex, relatează AFP.

''Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină'', a adăugat premierul francez.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ''sigur şi eficace'' şi ''nu este asociat'' unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge, notează AFP şi dpa.

"Comitetul (pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă) a ajuns la o concluzie clară: este vorba despre un vaccin sigur şi eficace", a declarat directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, într-o videoconferinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel