Franța. Călăul prostituatei românce, condamnat: Nicoleta, victima violenței foarte grave după ce s-a hrănit cu „visul francez”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură www2.objectifgard.com
Sursa foto: captură www2.objectifgard.com

Anthony Riss, în vârstă de 23 de ani, acuzat că a ucis o tânără prostituată româncă, a explicat ieri că a acționat deoarece femeia i-ar fi cerut mai mulți bani decât de obicei. El a mai spus că a intrat într-o relație romantică cu Nicoleta T. Ieri seară, tânărul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Nimes, în sudul Franței.

Luni, 22 martie, el și-a reiterat mărturisirea, dar fără să ofere detaliile faptei, în acest caz înjunghierea și violența comise cu vehiculul său . El a zdrobit-o pe tânăra prostituată cu mașina sa în timp ce efectua manevre inversate.

Nicoleta a fost lovită în Rodilhan, în sudul Franței, în noaptea de 31 mai - 1 iunie 2018, „în timp ce și-a întors spatele” pentru a scăpa de vehicul și, „de parcă toate acestea nu ar fi fost suficiente, pentru a se asigura că o termină, a lovit-o cu” mașina, a spus avocatul general Patrick Bottero.

Anthony Riss, fost zugrav, a vorbit cu o voce ștearsă și nu a exprimat niciun regret, recunoscând cu jumătate de gură că a înjunghiat-o pe tânără într-o „izbucnire” de furie. Apărarea a pledat circumstanțe atenuante, inclusiv faptul că nu a fost niciodată condamnat, că a mărturisit crima, că a suferit de epilepsie încă din copilărie și este deosebit de „imatur”.

 

Tatăl Nicoletei: „Mi-a spus că urmează să vină în România”

 

Pauline Garcia, avocata lui Marian, tatăl victimei, un fermier sărac care nu putea veni din România pentru proces, a încercat cu mare umanitate să întocmească un portret al Nicoletei, evocând în special „legături indestructibile” între această singură fiică și tatăl ei. Nicoleta, a cărei mamă a murit în 2015, s-a hrănit cu speranța unui „vis francez” de a încerca să-și ajute familia.

Dar, la fel ca alte tinere sărace din Europa de Est, ea cade rapid în prostituție și va fi chiar „victima violenței foarte grave” din partea membrilor unei rețele de proxenetism dezmembrate în 2016 la Nîmes.

„Ultima oară când am vorbit la telefon, pe 1 sau 2 mai, era ziua ei de naștere și mi-a spus că urmează să vină în România: era foarte fericită, știa că sunt bolnav”, a mărturisit tatăl contactat de AFP la casa sa din Lipovu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel