Preotul Francisc Doboș, după un consult la Balș: "Mi-au zărit câțiva solzi. Mi-au prescris aghiazmă"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preotul Francisc Doboş, scrie pe Facebook că și-a făcut analize la „Matei Balș” și medicii i-au zărit „câțiva solzi”. A primit tratament cu aghiazmă.  

„Vin de la spitalul Matei Balș. Test pentru anticorpi & Co. Când s-au uitat mai bine la mine mi-au zărit câțiva solzi. Ups! Degeaba le-am zis eu că sunt de la peștele gătit zilele trecute. Nimic. Mi-au prescris imediat aghiazmă. Le-am zis că aia o pregătesc eu în noastre. Noroc că nu a trebuit să-mi dau jos și cămașa ca să nu mi se vadă aripioarele. De branhii nu mai zic nimic. PS. Doamne, ferește-ne de noi înșine! :)))”, postează preotul catolic.

Postarea are loc în contextul unei predici despre vaccinare la o mănăstire din judeţul Neamţ.

Declaraţiile au fost făcute chiar de către preotul stareţ al lăcaşului de cult, care, în încercarea de a-i convinge pe enoriaşi să nu se vaccineze, le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman”.

„Este orice, vaccin nu este. Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”, ar fi afirmat preotul.

Și Patriarhia a avut o reacţie dură după predica preotului: „Spune multe despre gradul de adecvare la realitate”.

Declaraţii halucinante din partea unui preot, la slujbă: "Apar solzi pe piele după vaccin"

 

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce un preot ar fi afirmat că vaccinul „va favoriza apariția solzilor pe corp”.

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce un preot ar fi afirmat că vaccinul „va favoriza apariția solzilor pe corp”.

„Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora”, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

În opinia acestuia, „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea și multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii”.

Vasile Bănescu crede că impactul este și va rămâne minor în societate.

Reacția vine după o predică despre vaccinare la o mănăstire din județul Neamț.

„Este orice, vaccin nu este. Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”, ar fi afirmat preotul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel