Franța. Vânzarea de paracetamol, restricţionată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vânzarea de paracetamol, recomandat pentru a combate simptomele cauzate de coronavirus, va fi restricţionată în farmaciile franceze şi suspendată pe internet începând de marţi, a anunţat Agenţia Medicamentului (ANSM), relatează AFP.

Vânzarea se va limita la o cutie pentru o persoană fără simptome şi la două cutii în caz de febră sau de dureri, a adăugat agenţia, care se teme de riscurile unei 'stocări inutile' în detrimentul celor care au nevoie.

În caz de durere şi/sau febră, în special în contextul COVID-19, folosirea paracetamolului trebuie să se desfăşoare prin respectarea regulilor de bună utilizare, reaminteşte agenţia sanitară.

„Folosit cu inteligenţă, paracetamolul este un medicament sigur şi eficace”, a subliniat instituţia.

 

Supermarketurile şi farmaciile, golite de produse

 

De la anunţul primelor măsuri restrictive în Franţa, în special primul discurs al preşedintelui Emmanuel Macron de joi prin care decreta închiderea şcolilor, numeroşi francezi au început să facă stocuri de alimente şi de medicamente, iar supermarketurile şi farmaciile au fost deseori golite de produse.

După anunţul de sâmbătă privind închiderea barurilor, cinematografelor şi magazinelor neesenţiale şi apoi după anunţul de luni privind izolarea generalizată în Franţa, s-au înregistrat cozi lungi în faţa farmaciilor şi supermarketurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel