Franța. Un șofer român a avut parte de șocul vieții sale: „Am crezut că sunt treninguri“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un șofer român de 28 de ani a primit o amendă colosală - 555.669 de EURO, după ce agenții vamali au găsit în camionul său peste 1.600 de kilograme de tutun, pe care tânărul nu l-a declarat.

Pe 6 octombrie 2019, la terminalul portului Calais, oficialii vamali au verificat o semiremorcă înmatriculată în România. Oficialii constată apoi că șoferul, un român de 28 de ani, pare nervos.

Prin urmare, ei decid să verifice și conținutul remorcii. Dacă partea majoră a încărcăturii pare să fie în ordine, cutiile stocate pe șase paleți nu poartă nici numărul, nici natura conținutului. După deschiderea cutiilor, descoperă în interior mai multe pachete de tutun, de proveniență Polonia. Un total de 271 de cutii sunt depozitate pe cele șase paleți, adică 1.636 kg tutun.

Șoferul le-a spus  ofițerilor vamali că a preluat încărcătura imediat după granița cu Luxemburg. „Am crezut că este vorba despre costume de trening. Am primit 800 de euro pentru acest transport”, precizează el.

Curtea Penală Boulogne-sur-Mer l-a condamnat pe șoferul român la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de 555.669 EURO. Pe de altă parte, marfa i-a fost confiscată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel