Franța. Români petrecăreți au lăsat un polițist de culoare fără pantaloni și au atacat-o pe colega sa

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

În mijlocul protestelor antirasiste din întreaga lume, o gașcă de români a atacat un echipaj de poliție care a intervenit pentru a le strica petrecere din zorii zilei. Românii i-au adresat unui polițist de culoare insulte rasiste, i-au rupt pantalonii și au lovit-o și scuipat-o pe colega sa.

Deși în toată lumea sunt manifestări anti-violență și împotriva rasismului poliției, doi polițiști din Drancy (Seine-Saint-Denis) au devenit chiar ei  victime ale discriminării în timpul unei operațiuni. 

În timp ce cei doi polițiști - un bărbat și o femeie - au intervenit duminică în jurul orei 2.00 dimineața într-un cartier din Drancy pentru o petrecere zgomotoasă, au căzut victimele unor insulte de natură rasială din partea locatarilor deranjați, de naționalitate română.

Astfel, ofițerul de poliție de origine nord-africană a fost numit „bougnoule” (n.r. cu sens peiorativ, adresare insultătoare și rasistă față de magrebiani sau de arabi) și „fals polițist“, deși bărbatul și-a prezentat de două ori legitimația de serviciu, potrivit Le Parisien.fr.

De asemenea, polițistul a fost scuipat pe cap, de la etaj, în timp ce se afla în fața porții încuiate a casei. În timpul arestării, unul dintre români l-a lovit pe polițist în față și i-a rupt pantalonii, Apoi a fost apucat de guler de un alt român. În același timp, două femei au atacat-o pe polițistă, colega sa, lovind-o în față și scuipând-o.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel