Franța: Român judecat pentru trafic de droguri, salvat de avocat: „El nu este catâr. E măgar“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român suspectat că ar fi făcut trafic de droguri, a fost judecat de Curtea de Justiție din Perpignan. Deși procurorii cereau pentru el o amendă vamală enormă și pedeapsa cu închisoare, el a scăpat, cu iscusința avocatului, doar cu o amendă civilă.

„Fără intenția de a comite o infracțiune, infracțiunea nu există”, a argumentat avocatul românului acuzat de trafic de droguri, cerând ca el să fie judecat conform codului civil și nu a codului vamal.

Concret, un șofer român de 29 de ani, rezident în Spania, a fost arestat luna trecută după ce între lăzile de portocale și clementine încărcate în Spania, la Castellon, s-au găsit și 62 de kilograme de marijuana. Transportul trebuia să ajungă  chiar în România. Numai că transportul a fost oprit la Le Boulou, pe 6 februarie, în timpul unui control vamal.

Șoferul român a fost arestat de îndată ub acuzația de trafic de droguri din pricina încărcăturii depistată în camionul său frigorific, potrivit lindependant.fr.

„Catâr“ este denumirea celor care transportă droguri dintr-o țară în alta, fără a fi implicați neapărat în rețeaua de traficanți.

Nu m-am uitat. Unui prieten i-au tăiat gâtul


„Nu am participat la încărcarea mărfii. Am rămas în cabină. Poate că canabisul a fost pus în remorcă atunci. Sau când m-am oprit la Girona, să dorm. Am auzit un zgomot în spate, dar nu am coborât. Unul dintre prietenii mei a avut această problemă. S-a dus să vadă, iar hoții i-au tăiat gâtul", a afirmat românul în instanță.

„Șoferul este responsabil pentru încărcătura sa, trebuie să participe la încărcare" , insistă procurorul, care solicită 110.000 de euro amendă vamală și 30 de luni de închisoare pentru șoferul român.

„Confundăm codul vamal și dreptul comun. Nimic nu arată că a mințit. Nu-l putem învinui decât că nu a participat la încărcare. Dar nu există intenția de a comite o infracțiune. În chestiuni vamale, se așteaptă ca o amendă să fie redusă în funcție de caz. Nu este un catâr, este un biet măgar, deoarece nu s-a deranjat să privească ce se încarcă în camionul său", a pledat avocatul apărării.

Instanța ascultă și decide: respectă dreptul comun și aplică o amendă vamală redusă la o treime din cerere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel