Franța. Dreptate pentru Dominica, tânăra româncă incendiată la comandă într-un restaurant românesc: Asasinii și-au aflat pedepsele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bărbații acuzați că au incendiat restaurantul „Transilvania” din orașul francez Aubervilliers, în care tânăra româncă Dominica,  de 21 de ani, a murit în chinuri din cauza arsurilor pe 100% din suprafaţa corpului, și-au aflat ieri pedepsele.

Trei inculpați au fost interogați, recent, în legătură cu rolurile lor în tragedia fără margini din 2017, când Dominica a murit după două luni de suferință din cauza arsurilor pe toată suprafața corpului.

După aproape trei săptămâni de proces, instanța de judecată din Seine-Saint-Denis și-a dat verdictul vineri seara împotriva celor patru bărbați acuzați că ar fi ars restaurantul românesc din Aubervilliers pe data de 11 iunie 2017:  SD a primit 18 ani de închisoare, iar SK 16 ani, deși instanța ceruse inițial câte 20 de ani pentru fiecare.

„Sponsorul“ incendiului a fost condamnat la închisoare pe viață. Sponsorul este un bărbat care avea pe atunci 26 de ani și era un client fidel al restaurantului. S. Ko. care avea doar 16 ani ani atunci, a fost achitat din lipsă de probe, dar și pentru că el ar fi avut doar rolul de  șofer, nefiind implicat direct în incendierea localului.

Reglare de conturi?

 

SD avea 18 ani, SK avea 20 de ani și S. Ko avea doar 16 ani când au fost recrutați de către un „șef" din Aubervilliers pentru a da foc restaurantului Transilvania, condus de români, contra sumei de 250 euro pentru fiecare. Atacatorii au turnat benzină în restaurant, după care au aruncat un cocktail Molotov. Clienții și angajații au rămas captivi în interior și mai multe persoane au suferit arsuri.

O româncă, Dominica, în vârstă de 21 de ani, a murit, după ce s-a aflat timp de două luni şi jumătate în comă, din cauza arsurilor pe 100% din suprafaţa corpului, în urma atacului extrem de violent.

Citește și: Franța. Româncă, arsă de vie într-un restaurant românesc. Noi detalii din proces: „Au fost nevoiți să dea foc”

Totodată, o altă ospătăriță, Lidia, în vârstă de 23 de ani la momentul respectiv, a fost foarte grav rănită și a suferit sechele ireversibile. „Ea a putut să vorbească, însă traumatismul este atât de grav încât nu-şi aminteşte faptele", a declarat o sursă apropiată cazului.

Anchetatorii cred că cele două fete au fost prinse în mijlocul unei reglări de conturi, însă nu au fost țintele atacului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel