Franța: Dosar-mamut cu 33 de inculpați români și daune imense. Sală de spectacole transformată în sală de tribunal

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

33 de inculpați români dintr-un dosar de frudă sunt chemați să se prezinte la Saint-Nazaire într-un proces de furt de date de pe carduri bancare. Pentru acest proces extraordinar, tribunalul a trebuit să se mute în sala de spectacole Life.

Treizeci și trei de inculpați, cu vârste cuprinse între 24 și 54 de ani, de origine română, sunt chemați să se prezinte la Saint-Nazaire începând de marți, 11 februarie până vineri, 28 februarie 2020. Pentru acest proces extraordinar, instanța regională a trebuit să  mute prvizoriu sala de judecată în afara zidurilor instituției. 

De luni, 10 februarie, sala de spectacole Life din Saint-Nazaire va fi transformată într-o curte provizorie, cu platformă, birouri, compartimente, camere, o instanță păzită 24 de ore pe zi.

La proces sunt așteptate 28 de persoane, inclusiv 17 femei, iar alte 5 persoane care fac obiectul unui mandat de arestare european. 9 sunt în arest preventiv, după o mare anchetă, demarată în iulie 2017, a scos la lumină acțiunile acestor „rude sau prieteni, toate din același oraș din România", spune procurorul, citat de ouest-france.fr.

Ei sunt acuzați de constituire și aderare la un grup infracținal organizat, învinuit că a furat datele de pe mi multe carduri bancare din toată Franța, pe care le-au folosit penrtu a face retrageri de numerar sau cumpărături. În dosar apar 231 victime individuale, iar daunele sun de peste 200.000 de EURO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel