Focarul de Covid, izbucnit în orașul Nanjing din China, cel mai contagios de după Wuhan

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
China autorizează tratamentul antiviral oral de la Pfizer pentru Covid-19
China autorizează tratamentul antiviral oral de la Pfizer pentru Covid-19

Cel mai mare focar de Covid izbucnit în ultimele luni în China, în orașul Nanjing, s-a răspândit deja în alte cinci provincii și în Beijing, iar presa chineză l-a numit ca fiind "cel mai contagios" de după Wuhan, notează BBC.

Aproximativ 200 de persoane au fost infectate, iar toți cei 9,3 milioane de locuitori ai orașului vor fi testați.  Aproape 200 de persoane au fost infectate de când virusul a fost detectat pentru prima dată pe aeroportul din Nanjing, pe 20 iulie. Potrivit publicației Global Times, care a  citat o sursă anonimă, reprezentanții aeroportul din Nanjing au suspendat toate zborurile până pe 11 august. Toți cei care intră în provincia Sichuan trebuie să stea 14 zile în carantină în locații speciale și alte 7 acasă.

Autoritățile au început, de asemenea, testarea la nivelul întregului oraș, adică a celor 9,3 milioane de locuitori. Focarul actual, considerat cel mai mare izbucnit în China în ultimele luni, este legat de varianta mult mai contagioasă, Delta. Testele au arătat că virusul s-a răspândit acum în cel puțin 13 orașe, inclusiv Chengdu și capitala Beijing. Cu toate acestea, experții citați de Global Times au spus că focarul este încă într-un stadiu incipient și ar putea fi controlat.

Oficialii locali din Nanjing au declarat că șapte oameni dintre cei infectați se află în stare critică. Noua creștere a cazurilor a adus și noi speculații cu privire la vaccinurile chinezești și la eficiența lor împotriva variantei Delta. Nu este clar dacă cei infectați au fost vaccinați, mai scrie BBC. China a reușit până acum să țină în mare măsură virusul sub control prin închiderea frontierelor și prin măsuri luate cu scopul de a  elimina rapid focarele locale.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel