Florin Cîțu vrea comasarea alegerilor parlamentare și locale din 2024

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Florin Cîțu a declarat că își dorește comasarea alegerilor parlamentare și locale din 2024.

Președintele PNL, Florin Cîțu, dorește comasarea alegerilor locale și parlamentare din 2024: "Vom avea calea legală, dacă există voință politică".

"Eu așa doresc. Deciziile CCR sunt interpretate. Vom avea calea legală, dacă există voință politică, ca în 2024, să avem alegeri alegeri parlamentare (și locale comasate - n.r.)", spune Florin Cîțu.

El crede că, astfel, ar fi mai puține costuri.

"În 2024 sunt patru tipuri de alegeri, toate costisitoare. Și atunci, vă dați seama, dacă reușim să comasăm, (înseamnă - n.r.) mai puține costuri", conchide liderul PNL, potrivit Mediafax.

Cîțu: Evaluarea miniștrilor PNL se face la partid. Nu este nicio ruptură cu premierul Ciucă

 

 Evaluarea miniștrilor PNL se face la partid, spune liderul liberalilor, Florin Cîțu. El afirmă că „nu e nicio ruptură” în relația cu șeful Executivului. Ciucă a afirmat marți că evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea şefului Guvernului.

„Conducerea Partidului Național Liberal este responsabilă pentru modul în care Partidul Național Liberal se prezintă la guvernare, pentru modul în care Partidul Național Liberal guvernează România, dar este responsabil, noi suntem în fața celor care ne-au ales la Congres, și pentru rezultatele de la următoarele alegeri. Este datoria noastră de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie și ca să știi care sunt cei mai buni oameni, trebuie să evaluezi. Evaluarea se face la partid. Nu știu de unde a apărut asta cu remanierea. Noi evaluam membrii noștri și dacă nu sunt buni, le spunem că nu sunt buni, le vom spune că fac rău partidului”, declară Florin Cîțu.

El admite că remanierea este atributul constituțional al premierului.

„Dar miniștrii, premierul sunt susținuți de Partidul Național Liberal. (...) Partidul Național Liberal a trimis niște oameni în guvern, de la secretari de stat la miniștri,. Îi susținem, îi susțin pe toți, atât timp cât Partidul Național Liberal are de câștigat. (...) De ce să ne fie frică de evaluări? Eu v-am spus că în acest moment sunt îngrijorat de situația economică din România. Nu este nicio ruptură (în relația cu premierul Nicolae Ciucă - n.r.), are susținerea Partidului Național Liberal”, conchide Cîțu.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marți, că evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea şefului Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel