Florin Cîțu: „Voi aranja ca săptămâna viitoare Zelenski să țină un discurs în Parlamentul României”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ține un discurs, săptămâna viitoare, în Parlamentul României, anunță Florin Cîțu, președintele Senatului și liderul PNL.

„Discuție importantă cu premierul din Ucraina, Denys Shmyhal. Președintele ucrainean Zelenski va ține un discurs în Parlamentul României”, transmite pe Twitter Florin Cîțu.

El menționează că, în calitate de președinte al Senatului României , „voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare”.

„Ucraina are întregul meu sprijin”, încheie Cîțu.

 

Preşedintele ucrainean va avea joi o intervenţie video în parlamentul Australiei

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa joi seară prin videoconferinţă membrilor parlamentului Australiei, a anunţat această instituţie, potrivit Reuters.

Ministrul australian al muncii Stuart Robert a declarat miercuri dimineaţă că Zelenski va avea o intervenţie video joi la ora locală 17:30 (06:30 GMT).

Australia a furnizat echipament defensiv şi ajutoare umanitare Ucrainei.

De asemenea, guvernul de la Canberra a adoptat o interdicţie asupra exporturilor de bauxită şi de oxid de aluminiu către Rusia.

Australia a impus în total 476 de sancţiuni împotriva a 443 de indivizi, printre care oameni de afaceri apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, şi a 33 de entităţi, mai ales din sectorul bancar rusesc.

De la declanşarea agresiunii militare ruse în Ucraina pe 24 februarie, şeful statului ucrainean a avut intervenţii prin videoconferinţă în Parlamentul European şi în 11 foruri legislative naţionale occidentale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel