Florin Cîțu: „Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia acum”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele PNL, Florin Cîțu, fost premier, îndeamnă autoritățile de la București să oprească schimburile comerciale cu Rusia: „Atât timp cât încă vom face comerț cu Rusia, economia ei va fi bine”.

„Atât timp cât încă vom face comerț cu Rusia, economia ei va fi bine. Actualul regim al Rusiei cu o economie funcțională este o amenințare pentru toate țările din regiune”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

El spune că România trebuie să oprească schimburile comerciale cu Rusia „acum”.

„Este imperativ pentru siguranța noastră”, conchide Cîțu.

Cu o zi în urmă, acesta anunţa că va cere în coaliţia de guvernare susţinerea unui act normativ prin care să li se taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi la orice formă de finanţare din taxele românilor.

„Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere în coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor. Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent”, transmitea Florin Cîţu. 

 

Cîţu: Parlamentul este pregătit să treacă, în procedură de urgenţă, pachetul de legi pentru securitatea naţională

 

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat miercuri că Parlamentul este pregătit să adopte, în procedură de urgenţă, pachetul de legi pentru securitatea naţională, a cărui formă finală este aşteptată de la Guvern săptămâna viitoare.

„Au fost discuţii, aşteptăm forma finală şi o să o trecem prin Parlament în regim de urgenţă. La CSAT cred că au fost discuţii. Aşteptăm de la Guvern să vină forma finală, dacă mai sunt detalii, dar noi suntem pregătiţi în Parlamentul României să trecem prin procedură de urgenţă tot acest pachet pentru securitatea naţională, care în acest moment sunt vitale. (...) Săptămâna viitoare este un termen pe care l-am discutat deja şi suntem pregătiţi în Parlamentul României”, a declarat Cîţu la Senat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel