Florin Cîţu: „Sunt adeptul unor sancţiuni foarte dure împotriva Rusiei”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că aplicarea de sancţiuni economice "care blochează total Rusia" este o problemă de siguranţă naţională şi susţine că numai astfel ne putem asigura că Rusia "nu va avea puterea, în viitor, să mai atace o altă ţară".

"Eu nu susţin acest proiect (n.r. - al USR privind un embargo comercial împotriva Rusiei), eu am spus foarte clar că sunt adeptul unor sancţiuni foarte dure chiar şi în discuţiile cu liderul minorităţilor republicane din Congresul american, vreau sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, am propus de ceva timp închiderea oricăror tranzacţii comerciale cu Rusia, pentru mine este clar că doar prin sancţiuni economice care blochează total Rusia putem să ne asigurăm că, pe viitor, Rusia nu va face acest lucru din nou.

Eu văd acest lucru ca o problemă de siguranţă naţională. Este un cost pe termen scurt pentru noi, dar problemă de siguranţă naţională în viitor. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va avea puterea, în viitor, să mai atace o altă ţară şi care poate să fie România. De aceea, sunt de acord cu o blocadă 100% împotriva Rusiei", a afirmat Cîţu, în contextul unei întrebări pe această temă.

El a fost întrebat dacă susţine proiectul legislativ al USR privind un embargo pentru gaz rusesc, petrol, dar şi pentru materialul nuclear adus din Federaţia Rusă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel