Florin Cîțu, despre proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate: „Viitorul este al digitalizării”

Florin Cîțu, despre proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate: „Viitorul este al digitalizării”
Florin Cîțu, despre proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate: „Viitorul este al digitalizării”

Foarte bună inițiativa Ministerul Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca, afirmă premierul Florin Cîțu: „Viitorul este al digitalizării și al informatizării serviciilor publice”.

„Foarte bună inițiativa Ministerul Afacerilor Interne, Romania de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca! Viitorul este al digitalizării și al informatizării serviciilor publice”, transmite Florin Cîțu.

Premierul menționează că proiectul va fi extins la nivel național în următoarele 18 luni.

„Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel național, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toți românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranță privind datele cetățenilor. România, hai că se poate”, conchide Cîțu.

 

Lucian Bode: „Dăm startul emiterii cărţilor de identitate electronică”

 

Cluj-Napoca este primul oraş din ţară unde se introduce cartea electronică de identitate.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat într-o conferinţă de presă că a ales Cluj-Napoca pentru a implementa proiectul pilot privind cărţile electronice de identitate deoarece a găsit aici deschidere şi interes din partea autorităţilor.

„Dăm startul emiterii cărţilor de identitate electronică în cadrul unui proiect pilot pentru care ales municipiul Cluj-Napoca. Am găsit aici deschidere din partea domnului primar Emil Boc şi din partea echipei sale pentru implementarea acestui proiect pilot. Le mulţumesc pentru interesul manifestat pentru acest proiect pilot.. Mulțumesc echipei tehnice a MAI care, în colaborare cu partenerii instituţionali, a pus în practică, prin forţe propriii, acest proiect pilot”, a declarat luni Bode, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy