Firea: Dragnea a DECIS asta cu ușile ÎNCHISE

Narcis Popa / 6 feb 2019, 14:08 Salveaza PDF Comentarii

PSD a redus bugetul Capitalei cu 180 de milioane de euro, soarta bucureştenilor fiind hotărâtă "cu uşile închise", a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înaintea şedinţei Asociaţiilor Municipiilor din România.

"Până acum nu am fost invitată oficial la absolut nicio întâlnire. Practic, s-a decis soarta bucureştenilor cu uşile închise şi cu unele persoane care nu aveau dreptul legal să-şi spună opinia despre bugetul Capitalei", a afirmat ea.

Potrivit Gabrielei Firea, proiectul de buget pus în dezbatere presupune "o tăiere de aproape 180 de milioane de euro, aproape 25% din buget, ceea ce va afecta foarte mult toate serviciile publice din Capitală" - transportul public, termoficarea, iluminatul, apa, canalizarea, spitalele, protecţia socială.

Ea a menţionat că bugetele sectoarelor au crescut, dar, în opinia sa, nu pot compensa tăierea la nivel central.

"Sectoarele Capitalei au atribuţii reduse faţă de Primăria Generală a Capitalei, care trebuie să plătească factura socială şi factura serviciilor publice pentru toţi cetăţenii din toate cele şase sectoare ale Capitalei", a explicat Firea.

Ea a adăugat că Primăria Capitalei nu are excedent anul trecut şi este la zi cu toate plăţile.

"Prin noua paradigmă sau filozofie bugetară pe care a creat-o ministerul în premieră şi prin care i se taie Primăriei Capitalei o sumă atât de mare se încalcă mai multe legi", a reiterat Gabriela Firea. Edilul a spus că va prezenta materiale ce susţin această afirmaţie inclusiv la Guvern şi Parlament.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 apr 2019, 17:42 in Știri
Horoscop, joi, 25 aprilie, 2019

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26