Financial Times: Franţa o SUSŢINE pe Kovesi la şefia Parchetului European. Declaraţiile lui CIOLOŞ

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Franța este de acord să o sprijine pe Laura Codruta Kovesi, în fruntea Parchetului European, în detrimentul candidatului său, Jean-François Bohnert, potrivit surselor franceze și române, citate de Financial Times.

Măsura vine după ce președintele francez Emmanuel Macron a triumfat luna trecută în negocierile cu Germania și cu alte state membre UE privind alocarea posturilor de conducere în UE, inclusiv alegerea franţuzoaicei Christine Lagarde, până acum șef al Fondului Monetar Internațional, în funcţia de președinte al Băncii Centrale Europene.

Citeşte şi: Dăncilă, CRITICATĂ în PE pentru 10 august şi Kovesi: "România MERITĂ mai mult!" Ce REPLICĂ a dat Dăncilă

Un ofițer francez de rang înalt a declarat că schimbarea ar fi de natură să contribuie la asigurarea unui echilibru geografic mai bun în pozițiile de rang înalt ale UE - nici unul dintre ele nu a fost încă în Europa de Est - și a subliniat angajamentul Parisului față de statul de drept și eforturile doamnei Kovesi de a susține principiul în România.

Citeşte şi: Dăncilă, interviu incendiar pentru The Guardian, despre TENSIUNILE cu Kovesi: „Imaginea României va fi afectată”

"Aceasta va permite, de asemenea, înființarea rapidă a Procuraturii Europene, a cărei creare am susținut-o în mod activ", a declarat oficialul.

Citeşte şi: Dragoş Tudorache, în PE: "BLOCAJUL numirii lui Kovesi a fost unul POLITIC"

Dacian Cioloș, șeful român al grupului liberal Renew Europe al domnului Macron în Parlamentul European, a declarat pentru Financial Times că Parisul va sprijini în mod oficial pe doamna Kovesi în zilele următoare.

Citeşte şi: Contracandidatul lui Kovesi LANSEAZĂ prima SĂGEATĂ. Bohnert: "Se pune prea mult accent..."

"Guvernul francez va informa Consiliul în viitorul apropiat că va decide să-l sprijine pe Laura Kovesi și sper că acest lucru va deschide calea pentru o decizie în această direcție", a declarat Cioloş, citat de FInancial Times.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel