Contracandidatul lui Kovesi LANSEAZĂ prima SĂGEATĂ. Bohnert: "Se pune prea mult accent..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Jean-François Bohnert, procurorul francez susţinut de Consiliul UE pentru conducerea Pachetului UE, afirmă, într-un interviu acordat Politico.eu, că sarcina procurorului-şef european nu va fi doar să combată corupţia, subliniind că se pune prea mult accent pe experienţa anticorupţie a Laurei Kovesi.

Jean-Francois Bohnert a evidenţiat, în interviul acordat Politico.eu, importanţa ca noul Oficiu al Parchetului European (EPPO) să aplice reglementările. "Trebuie să recurgem de fiecare dată la textul legii", a declarat Bohnert.

Reglementările arată că Parchetul UE îi va "investiga, îi va inculpa şi îi va deferi justiţiei pe autorii infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene", a subliniat procurorul francez.

Citeşte şi: DECIZIA Secţiei Speciale într-un dosar în care este vizată Laura Codruţa KOVESI

Întrebat dacă se pune prea mult accent pe experienţa Laurei Codruţa Kovesi în combaterea corupţiei, deşi aceasta reprezintă doar o mică parte a activităţii Parchetului UE, Bohnert a răspuns "da", potrivit Politico.eu. "Este principala experienţă a Laurei Kövesi, pot înţelege în totalitate acest lucru dacă vine din partea ei", a precizat Bohnert, avertizând însă asupra riscului concentrării pe un singur element al atribuţiilor noului procuror-şef al UE. "Este ca şi cum am folosi un binoclu, dacă reglezi lentila nu se vede acelaşi lucru. Poate că nici în timpul discuţiilor de la audierile în Parlamentul European, concentrarea prea mult doar pe corupţie nu a fost neapărat modul bun de a face acest lucru".

 

Bohnert: "Se pune prea mult accent pe experienţa Laurei Codruţa Kovesi în combaterea corupţiei"

 

Jean-Francois Bohnert a vorbit şi despre faptul că Laura Codruţa Kovesi, foarte cunoscută în România şi în cercurile politice europene, a fost în centrul atenţiei de la începerea procedurilor pentru desemnarea procurorului-şef al UE. "În prima fază, desigur, acesta nu a fost un avantaj. M-am simţit puţin lăsat în spatele scenei, deoarece atenţia principală era asupra domnişoarei Kövesi", a subliniat Bohnert, notând că presa a aplicat un "tratament diferenţiat".

 

Bohnert: "M-am simţit puţin lăsat în spatele scenei. Atenţia era pe Kovesi"

 

Anterior, Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de șef al Parchetului european, a transmis că nu s-a retras din cursă, în pofida faptului că vineri, în România, informația era că Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursă. Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze a declarat că "în momentul de față, nu s-a schimbat nimic" în ceea ce privește poziția Franței. Bonhert a declarat că este "trist să citească mesajele de pe Twitter care îi cer să se retragă din cursa pentru Parchetul european", afirmând că nu este ceva ce ia în considerare. Mai mult decât atât, acesta a declarat că procurorii germani s-au oferit să îl susțină în cadrul unei conferințe recente. "Mulți oameni mă susțin și știu că am experiență. Nu pot să renunț pentru că mulți alți oameni nu ar înțelege", a adăugat procurorul francez.

Citeşte şi: Kovesi, interviu EXPLOZIV pentru BBC: "Guvernul nu m-a susţinut. Nici nu am VRUT"

Laura Codruța Kovesi a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC referitor la candidatura sa la Parchetul european, că Guvernul României nu a susținut-o la Bruxelles, precizând însă că acest lucru nu a contat în demersul său pentru că "nu a așteptat niciodată ajutorul lor". "Această candidatură e foarte importantă, nu doar pentru mine la nivel personal, e importantă pentru colegii mei, pentru întreg sistemul judiciar şi pentru ţara mea pentru că, în acest moment, independenţa sistemului de justiţie este atacată. Putem dovedi, eu şi colegii mei, că, prin această candidatură, putem obţine ceva pentru ţara noastră şi putem face ceva pentru a ne continua munca", a spus Laura Codruţa Kovesi.

Sursa: Mediafax

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel