Fiica din Germania a lui Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești: „Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Negocierile oamenilor legii cu Gheorghe Moroșan, pensionarul din Onești care a ucis doi muncitori cu un cuțit, au fost destul de aprinse. Bărbatul în vârstă de 68 de ani avea mai multe cereri față de polițiști. Fiica sa, din Germania, spune că dacă tatălui ei i se aduce un singur act, pe care îl cerea de 10 ani, nu s-ar fi ajuns aici.

Doi muncitori au fost sechestraţi şi ucişi cu un cuţit de un bărbat din Oneşti, seara trecută. Agresorul, fost proprietar al apartamentului pe care muncitorii îl renovau, a negociat ore în şir cu poliţiştii, nemulţumit că a pierdut locuinţa printr-o sentinţă judecătorească. Mascaţii au intervenit când cei doi ostatici fuseseră deja înjunghiaţi. Agresorul a fost împuşcat cu gloanţe neletale şi este acum la spital.

Totul a pornit de la apartamentul în care s-a produs tragedia. În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe. Sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă, susține el.

În momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus. A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat și întrebat. A reclamat și conducerea poliției din Onești, tot fără rezultat.

Fiica din Germania a lui Gheorghe Moroșan: „Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul“

 

Au trecut 3 ani de la acea executare, timp în care nimeni nu a luat în seamă amenințările, astfel că el s-a răzbunat, ieri, pe cei doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, trimiși de noul proprietar al apartamentului din Onești. Criminalul nu a folosit o armă de foc, i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Una dintre fiicele bărbatului, stabilită în Germania, a spus la Pro TV că tragedia ar fi putut fi evitată. „A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo”, a spus ea.

„Este (n.r. apartamentul) al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține. De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document?. Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul“, a mai spus ea.

Reprezentanții firmei care deține în prezent apartamentul susțin că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel