Fierbeți un cartof, adăugați lapte și miere. Lasă amestecul să acționeze câteva minute. Un truc cu efect spectaculos!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Fierbeți un cartof, adăugați lapte și miere. Lasă amestecul să acționeze câteva minute. Un truc cu efect spectaculos!
Fierbeți un cartof, adăugați lapte și miere. Lasă amestecul să acționeze câteva minute. Un truc cu efect spectaculos!

Știați că un simplu cartof vă poate ajuta să vă simțiți mai frumoasă? Există multe ingrediente pe care le aveți în bucătărie, care vă servesc pentru a vă înfrumuseța și îngriji pielea sau părul. 

Spuneți adio tratamentelor de înfrumusețare scumpe sau produselor cosmetice inaccesibile. Descoperă ce poate face un simplu cartof pentru tine.

Citește și Faceți un piure din măr și lapte. Aplicați amestecul pe ochi. Rezultat fantastic!

Mâini uscate 

Să avem mâinile uscate se întâmplă foarte des, mai ales când climatul locului în care trăim este excesiv de rece sau cald. Sau, dacă, pe de altă parte, lucrăm din greu cu mâinile noastre și ele suferă. La fel, săpunurile, detergenții și produsele de curățat pot strica această piele delicată.

Pentru a preveni acest lucru și pentru a evita mâinile uscate, cel mai bine este să folosiți zilnic o cremă hidratantă. Cel mai bine este să o aplicați noaptea, astfel încât să fie complet absorbită și pielea să se regenereze în timp ce dormim.

Însă, poți face și un truc în casă! Fierbeți un cartof și îndepartați coaja. Pisați-l și adăugați lapte și miere. Amestecați totul foarte bine și aplicați masca pe mâini. Puneți-vă niște mănuși de bumbac sau, dacă nu aveți, niște șosete. Se lasă să acționeze 15 minute și se îndepărtează pireul cu apă caldă. Laptele, cartoful și mierea vor hidrata pielea la maximum și o vor lăsa moale, netedă și mătăsoasă.

Pentru albirea și unificarea tonului pielii

Curățați un cartof crud și tăiați-l în bucăți. Puneți bucățile de cartof în blender și faceți o pastă. Răspândiți pasta de cartof pe toată fața, gâtul, decolteul și chiar mâinile. Lăsați să acționeze 30 de minute și repetați la fiecare câteva zile până când obțineți tonul dorit.

Faptul că cartoful este perfect pentru albirea pielii constă în conținutul său ridicat de vitamina C, ceea ce îl face un înălbitor natural și un ingredient perfect pentru a da pielii noastre un ton de porțelan.

Încearcă și Răzuiți un măr, adăugați o lingură de miere și lăsați amestecul să acționeze 15 minute. Un truc magnific!

Reduce umflarea ochilor

Dacă doriți să preveniți pungile de sub ochi sunt o mie de trucuri. Curățați un cartof crud și tăiați-l în felii. Puneți bucățile în frigider și, când sunt foarte reci, puneți-le în zona cearcănelor. Le puteți tăia într-o formă de semilună pentru o aplicare mai ușoară. Lasă-l să acționeze până când observi că cartoful nu mai este rece. Explicația dermatologilor este că cartoful este astringent, ajută la absorbția lichidelor. Deci știi, dacă te trezești încercănat, curăță cartofii!

Adio vergeturi

Vergeturile sunt instalate în corpul nostru atunci când suferim o creștere sau o scădere în greutate. Pielea este întinsă prin creșterea în greutate și, pe măsură ce slăbești, revine la starea sa, lăsând urme pe piele. Deși la început au o nuanță albicioasă, pot lua o culoare ceva mai închisă în timp.

Adevărul este că eliminarea celor mai vechi vergeturi poate fi foarte complicată. Dar, dacă tocmai au apărut în viața ta, te pot ajuta niște remedii casnice pentru a le atenua. Pentru a face acest lucru, frecați pulpa cartofului crud de vergeturi timp de câteva minute. Faceți-o în fiecare zi și veți vedea cum se diminuează.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel