Fetița de un an și 9 luni, arsă cu ciorbă, a fost externată. Minora a fost tratată la spitalul Sfânta Maria din Iași

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
fetita arsa cu ciorba a fost externata
fetita arsa cu ciorba a fost externata

Deznodământ fericit și cazul fetiței de 1 an și 9 luni din Huși, care s-a opări cu ciorbă. Micuța pacientă a fots tratată la spitalul Sfânta Maria din Iași, într-o nouă secție de chirurgie plastică și reconstructivă.

Medicii din Iași au aplicat un tratament revoluționar folosit în spitalul ieșean încă din 2013. Acum, fetița a fost externată și se va întoarce în spital doar pentru control.  

Reaminti că, la sfârșitul lunii februarie, fetița de 1 an și 9 luni a ajuns în unitatea de primiri urgențe pediatrice de la Iași, după ce o oală cu ciorbă căzuse peste ea, iar lichidul fierbinte a opărit-o. La Huși, unde s-a întâmplat incidentul, medicii au stabilit că fetița este în stare gravă și trebuie transportată la o unitate medicală mare.

Medicii din Iași i-au aplicat încă de la început un tratament revoluționar folosit pentru prima dată în 1991 în SUA , iar în spitalul ieșean din 2013. Este vorba despre pansamentul cu presiune negativă. Fetiță a fost tratată în unitatea funcțională de arși din noua secție de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul spitalului. În acest moment, în unitatea funcțională de arși de la Iași sunt internați patru copii, din care unul la ATI, cu arsuri de 40 % din suprafața corpului. Medicii spun că starea copiilor este stabilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel