Minora româncă, arsă cu ciorbă pe 40% pe corp are o evoluţie mulţumitoare. Medic: „Lucrurile pot lua orice turnură”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
minora oparita cu ciorba
minora oparita cu ciorba

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iaşi spun că evoluţia fetiţei din Huşi care a suferit arsuri pe 40% din corp cu ciorbă este mulţumitoare, însă rămâne la terapie intensivă deoarece situaţia acesteia se poate schimba oricând.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sf Maria” din Iaşi, medicul Lavinia Ionescu, a declarat, marţi, presei că starea fetiţei primită sâmbătă de la Spitalul Huşi este una „mulţumitoare” din punct de vedere al leziunilor pe care le are.

„Fetiţa a fost detubată, respiră spontan încă din cursul dimineţii de duminică. Mai mult, substanţele care s-au instituit datorită instabilităţii hemodinamice marcante au fost scoase. Pacienta este stabilă hemodinamic. Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia de până acum sub tratament medicaţional instituit. Sperăm să continuăm în acelaşi trend ascendent. (...) Hopul pentru acest copil, ca să spunem aşa, nu este trecut. Patologia sa, arsura de 40% o situează în categoria de mare ars. Ne bucurăm de această evoluţie bună acum la început. Lucrurile pot denatura, lucrurile pot lua orice turnură, dar tocmai de aceea o ţinem în terapie intensivă. Lucrurile pot lua orice turnură, dar tocmai de aceea o ţinem în (clinica -n.r) Terapie Intensivă cu toate medicamentele necesare”, a declarat dr. Lavinia Ionescu.

 

Va suporta o serie de operaţii de chirurgie plastică

 

 

Întrebată fiind dacă fetiţa va rămâne la Iaşi sau va fi transferată la Bucureşti, aşa cum s-a dorit iniţial, medicul a declarat că fetiţa ar putea rămâne în aceeaşi unitate medicală în care se află acum, fapt dorit şi de mama copilului. „Din punct de vedere al terapiilor instituite din partea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi a managementului terapiei intensive, considerăm că nu suntem depăşiţi de situaţie, din contra, starea fetiţei este foarte bună şi credem că ar fi în avantajul copilului să continue la spitalul din Iaşi”, a mai spus dr Ionescu.

Aceasta a mai spus că fetiţa urmează să suporte o serie de operaţii de chirurgie plastică, precum şi schimbarea pansamentelor cu presiune negativă, toate intervenţiile urmând a fi făcute doar în blocul operator. „Toate manevrele se fac în blocul operator. Considerăm că este un avantaj că copilul este manageriat în partea nouă a spitalului, cu o încărcătură bacteriană mult mai mică decât în altă parte”, a mai spus dr Ionescu. Fetiţa şi fratele ei au fost transferaţi, sâmbătă, de la Spitalul Municipal Huşi la cel de Pediatrie “Sf. Maria” din Iaşi, după ce a s-au opărit cu ciorbă fierbinte şi au suferit arsuri grave.

Fetiţa ar fi trebuit să fie transferată de sâmbătă seara la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, dar, pentru că iniţial s-a anunţat că nu sunt locuri, ea a fost adusă de la Huşi la Iaşi. Ulterior, s-a primit acceptul spitalului din Bucureşti, dar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu s-a mai putut face transferul cu elicopterul SMURD.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel