Fetiță de patru ani, salvată de sub dărâmături, la 91 de ore de la cutremurul din Turcia. Primarul Izmirului: ”Am asistat la un miracol"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
fetita_salvata_cutremur_turcia
fetita_salvata_cutremur_turcia

O fetiţă de patru ani, îngropată sub dărâmăturile unui bloc de locuinţe, a fost salvată marţi, la patru zile după puternicul cutremur de pământ care a lovit această regiune de pe coasta de vest a Turciei, soldat cu peste 100 de morţi, relatează Agerpres.

 

 

”Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vârstă de patru ani", a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter. Fetiţa a fost evacuată în aplauzele celor prezenţi, în districtul Bayrakli, sever afectat de cutremurul de vineri.

Guvernatorului Izmirului, Yavuz Selim Kosger, a identificat-o drept Ayla Gezgin, conform agenţiei de presă Anadolu, dar fără să indice vârsta fetiţei. "Am auzit pe cineva ţipând", a declarat un salvator, în aplauzele colegilor săi după scoaterea fetiţei de sub dărâmături, conform imaginilor difuzate de televiziuni. "Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură", a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei.

"Ea ne-a spus: 'Sunt Ayla, sunt bine", a adăugat el într-o declaraţie pentru postul de televiziune TRT, în care a evocat că fetiţa i-a spus că îi este foarte sete şi a cerut apă şi ayran, o băutură pe bază de iaurt. Salvarea ei vine după ce luni echipele de intervenție au reușit să recupereze dintre dărâmături o copilă de doar 3 ani și o adolescentă de 14 ani. Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocând pagube majore în cele două ţări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel